Fazıl Mirani: Peşmerge, Şengal Dağı’ndaki insanları koruyor

Sihêla (Rûdaw)- Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parti Meclisi Sekreteri Fazıl Mirani, ilk günden  bu yana 750 peşmergenin Şengal Dağı’nda (Sincar) mahsur kalan insanları koruduğunu açıkladı. 

Fazıl Mirani, Sihêla’da Rûdaw muhabiri Hêvîdar Ehmed’in sorularını yanıtladı.

“KDP’nin çatışmadan geri çekildiği ve çatışmaların sona erdiği söyleniyor. Bu doğru mu?” şeklindeki soruya Mirani, “Hayır, çekilmedik. Zira ilk günden bu yana bazı kuvvetlerimiz Sincar Dağındaki halkı koruyordu. Onlardan biri Kasım Şeşo’dur. Başka isim veremeyecğim çünkü diğeleri özel kuvvetlere bağlı kişiler ve asayiş güçleridir. Ayrıca 200 kişi daha gönderdik” yanıtını verdi.

Mirani, kendilerinin Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin talimatları doğrultusunda Şengal Dağı’nda particilik değil, Kürtlük yaptıklarını belirtti.

KDP’li Mirani, “Bölgeye gönderilen güçler, söz konusu alanları koruyabiliyor mu?” sorusu üzerine de, “Bu askeri bir konu, bu konuda bir şey söylememiz doğru olmaz. Ancak tehlike altındaki bölgeler, KDP güçleri tarafından kontrol altına alındı. Zaten kontrol edemesydik, o aileler tahliye edilemezdi” dedi.

Mirani, YPG gerillalarının o aileleri kurtardığı iddiasına şu yanıtı verdi:

“YPG de Kürt’tür. Ancak kimin orda bulunduğu da ortadadır. O insanlar buraya ulaştığında bunu onlara sorabilirsiniz. Yine tüm güçlere teşekkür ediyorum, çünkü ailelerin kurtarılması konusunda Kürtlük yapmamız lazım.”

“ABD’nin, peşmerge güçlerinin 8 Haziran öncesi sınırlara dönmesi koşuluyla operasyona razı olduğu söyleniyor…” sorusu üzerine de Mirani, detaylara girmek istemediğini ancak ABD’nin soruna müdahale etmesinin, başta Mesud Barzani ve KDP olmak üzere, tüm Kürtler’in başarısı olduğunu ifade etti.