Peşmerge kontrol noktasına roketli saldırı!

09-07-2024
Rûdaw
Etiketler Metina Dağı Peşmerge güçleri Amediye TSK PKK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhok’un Amediye ilçesinde, Metina Dağı eteklerinde bulunan Peşmerge kontrol noktasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralandı.

Rûdaw muhabiri Eyüp Nısri, Amediye ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında yaşanan çatışmaları takip ediyor.

Nisri, Amediye kırsalında Peşmerge güçlerinin Türkiye askerlerinin daha da ilerlemesini engellemek adına bazı askeri noktalar kurduğunu kaydetti.

Nisri, Amediye ilçesi Dereluk kasabasına bağlı Sergele köyü yakınlarında bulunan Peşmerge güçlerinin noktasına bugün roketli saldırı düzenlendiğini bildirdi.

İş makinesi şoförü yaralandı

Bir kişinin yaralandığı bilgisini veren Rûdaw muhabiri, söz konusu kişinin Zaho nüfusuna kayıtlı olduğunu, Peşmerge güçlerine ait noktanın güçlendirilmesi çalışması yapan iş makinesinin şoförü olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yaralanan kişinin adı henüz belirlenemezken durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Nisri ayrıca “Peşmerge noktasına PKK üyelerinin roketle saldırı düzenlediği” yönünde duyumlar aldığını belirtirken konuya dair Kürdistan Bölgesi kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan örgütün yayın organlarından ANF’de yer alan habere göre, “TSK’nin Peşmerge noktasını bombaladığı, bombardımanda bazı Peşmergelerin” yaralandığı belirtildi.

Açıklamada “Amediye ilçesine bağlı Mezi köyünün de boşaltıldığı ve köyde bazı alanların bombalandığı” iddia edildi.

Amediye bölgesinde yaklaşık bir aydır çatışmalar yaşanırken TSK’nin bombardımanları sonrası orman yangınları çıkıyor.

Nisri ayrıca TSK-PKK çatışmaları nedeniyle sınırın birkaç bölgesinin yasaklandığını ve vatandaşların o bölgelere gidemediğini kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli