ERBİL - Akaryakıt şoförleri arasındaki kavga kanlı bitti: 2 ölü, 2 yaralı

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Xebat ilçesinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi yaşamını yitirdi, iki kişi de yaralandı. Olay akaryakıt tankeri şoförleri arasında sıra alma konusunda yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldi. 

Rûdaw muhabiri Horvan Refat’ın olay yerinden bildirdiğine göre dün akşam saat 22.00 sularında akaryakıt taşıyan bir kaç tanker şoförü arasında kimin önce yükünü alacağı ve aracını park etme konusunda anlaşmazlık yaşandı.

Yumruklu kavga bu sabahın erken saatlerinde yeniden alevlendi. Kaleşnikof silahlarla akaryakıt tankerlerinin park yerine gelen taraflar arasında yeniden tartışma başladı.

Akaryakıt şirketinin güvenlik görevlileri olayı yatıştırmak için müdahalede bulundu. Müdahale sırasında şirketin özel güvenlik görevlisi ile bir şoför arasında gerginlik yaşandı. Kendisine silah doğrultan şoför ile güvenlik görevlisinin karşılıklı bir birine ateş açması sonucu ikisi de ağır yaralandı.

Yaşanan kısa süreli silahlı kavgada 2 kişi daha yaralandı. 

Yaralanan 4 kişi Xebat’aki hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen özel güvenlik görevlisi Hekim Kakıl ile ona ateş eden şoför Darewan Nezir kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralanan diğer iki kişinin tedavisi ise sürüyor.

Olay yerine çok sayıda asayiş ve emniyet gücü intikal etti. Olayın kontrol altına alındığı ve taraflar arası kavganın son bulduğu öğrenildi.

Rûdaw muhabirinin edindiği bilgiye göre kavgaya karışan tarafların aynı aileden ve akraba oldukları öğrenildi.  

Öte yandan Xebat Sağlık Müdürlüğü otopsi işlemleri ardından cenazelerin ailelere teslim edileceğini açıkladı.

Rûdaw’a ulaşan silahlı kavganın yaşandığı anlara ait bir videoda şoför ve güvenlik görevlisinin çok yakın mesafeden bir birine ateş açtığı ve ikisini yere düştüğü anlar yer alıyor. Arkadan bir kişinin ise “Ne oldu, bitti mi?” dediği görülüyor.

Olay hakkında soruşturma başlatıldı.