Rojavalı gençler Artuklu Üniversitesi’ni birincilikle bitirdi

09-07-2021
Rûdaw
Etiketler Rojava Artuklu Üniversitesi Kürt öğrenci
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojavalı 3 genç, Artuklu Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler bölümleri mezunları arasında bitirme puanlarıyla ilk üçe girmeyi başardı.

Kamışlolu olan gençlerden Wan Tehlo birincilik, Hember Çeto ikincilik, Nesrîn Çelebî de üçüncülük derecesini aldı.

Gençlerden Hember Çeto halen Duhok'ta bulunuyor, diğer iki genç ise Mardin'de yaşıyor.

Hember Çeto, Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler alanlarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerini elde etti.

Çeto şu an ailesinden uzakta Kürdistan Bölgesi’nde mülteci olarak yaşıyor ve öğrencilik yıllarının zorlu geçtiğini ancak amacına ulaştığını söylüyor.

Çeto, “Bu derece sadece benim için değil halkımız için de anlamlıydı. Doğrusu ben bu dereceleri elde etmeyi hedeflemiştim. Büyük amaçlar için büyük uğraşlar da vermek gerekiyor” diye konuştu.

Wan Tehlo ve Nesrîn Çelebî de birincilik ve üçüncülük dereceleri ile üniversiteden mezun oldu.

Siyaset alanında çalışmak istediğini söyleyen Wan Tehlo, “Siyaset okuyan bir kadın olarak benim için oldukça zorlu bir süreçti. Çünkü kültürümüzde birçok kişi ya mühendislik ya da tıp okumaya gidiyordu” dedi.

Nesrin Çelebi de “Bu bölümü bitirinceye kadar çok zorluk çektim. Türkçe bilmiyordum ve sistemi öğrenmek için epeyce çaba sarf ettim. Zaman zaman bölüm başkanının yanına gidip sistemi bizzat öğrenmeye çalışıyordum” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli