Mazlum Abdi: Türkiye’nin Rojava’da kalması için bir gerekçe yok

Haber Merkezi – Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Mazlum Kobani), Türkiye ve desteklediği grupların Rojava’da kalmaları için hiçbir gerekçenin olmadığını söyledi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojava’nın Sere Kaniye’deki göçmenler tarafından, ‘Bir yere gitmiyoruz, yerlerimize geri döneceğiz’ başlığıyla düzenlenen çalıştaya online katıldı.

Rojava halkının zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Mazlum Abdi, “Nasıl ki halkımız güçleriyle birlikte çeteleri yendi ve 2012’de Türk devleti ve çetelerine karşı direndiyse, yine güçlerimizin desteğiyle kendi yurtlarına döneceklerdir” dedi.

Türkiye’nin güdümünde hareket eden grupların Rojava’da kalmak için hiçbir gerekçelerinin olmadığını ifade eden Mazlum Abdi, “Bölge halkının tamamı onlara karşı. İşgal bölgenin kurtarılması Demokratik Suriye Güçlerinin çalışmalarıyla, onun askeri güçlerinin daha da güçlendirilmesiyle bağlantılıdır. Aynı zamanda bölge halkının kazanımları ve göçmenlerin direnişi ile de bağlantılıdır” diye konuştu.

Çalıştay hakkında da konuşan Abdi, “Demokratik Suriye Güçleri ve Özerk Yönetim olarak bu çalıştayı yerinde görüyoruz. Bu çalıştay göçmenlerin yurtlarına geri dönmelerinin temelini oluşturacaktır. Aynı zamanda çalıştay işgalcileri yenmenin de temeli olacaktır” ifadelerini kullandı.