Fransız Başkonsolos: Kürtlerle dostluk devam eder

09-05-2017
Rûdaw
Erbil
Erbil
Etiketler Kürdistan Fransa Başkonsolos Dominic Mas Emmanuel Macron Mesud Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Fransa'nın Erbil Başkonsolosu Dominic Mas, yeni cumhurbaşkanı döneminde de ülkesiyle Kürdistan Bölgesi arasındaki dostluğun devam edeceğini söyledi.

 

Rûdaw TV canlı yayınına konuk olan Başkonsolos Dominic Mas, Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki dostluğun çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu dostluğun yeni cumhurbaşkanı döneminde de devam edeceğini söyledi.

 

Dominic Mas, “Başkan Emmanuel Macron ile Başkan Mesud Barzani'nin görüşeceği konusunda inancım tam. Başkan Macron'un Erbil'i ziyaret edeceğini ümit ediyorum” dedi.

 

Fransız diplomat, ülkesinin IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun bir parçası olduğunu hatırlatarak, Irak'ın, önümüzdeki 5 yılda Fransa politikasının temel maddelerinden biri olacağını ifade etti.

 

2016'dan beri Kürdistan Bölgesi'nde 5 binden fazla vize verdiklerini kaydeden  Fransa Başkonsolosu, Kürdistan Bölgesi'nde vize başvurularının belli bir şirket aracılığıyla yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

 

“Bazı şirketler vize için vatandaşlardan yüklü miktarda para alıyor. Bu şirketler sahte evrak kullandığı için başvurular geri çeviriliyor. Normal vize başvuru ücreti 20 euro, bunun ötesinde alınan para hırsızlıktır. O para ne başkonsolosluk ne de Fransa içindir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli