Bu köyün erkekleri ‘pembe kimlik’ taşıyor

09-04-2018
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır ile Urfa arasındaki köyde, sayıları 15 olarak bilinen “kadın kimlikli” erkeklerin hikayesi yürek burktu.

 

Cinsel organlarının içe kapalı halde olmasına bağlı olarak kız çocuğu olarak kayıtlara geçen, “pembe kimlik” verilen ancak ergenlik çağında erkek görünümü kazanan bu kişiler, yardım bekliyor.

 

Cinsel gelişim bozukluğu olanlar, Diyarbakır ile Urfa arasında yaşadıkları yeri “kabus köy” olarak değerlendiriyor.

 

Maddi imkanı olanlar, ameliyatla erkek olup, bunu kurul raporuyla resmileştirirken, “pembe kimlikle” yaşamak zorunda kalan erkekler ise büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi.

 

Aileler ve köyün önde gelenleri, bu durumun 60 yıldır devam ettiğini belirtti. 80 yaşında olup, bu sorunu yaşayanlar dahi olduğunu ileri süren aileler, çocuklarının evlenemediğini, nüfusa “kadın” olarak kaydedildikleri için askere bile gidemediğini söyledi.

 

En büyük sorunlarının polis ve jandarma arama noktaları olduğunu belirten aileler, bu rahatsızlığın aynı aileden 4- 5 kişide çıkabildiğini söyledi.

 

Ailelerin, cinsel gelişim bozukluğunu ergenliğe kadar fark etmedikleri, kas gelişimiyle çocuklarının yüzlerinde sakal çıkması üzerine doktora başvurdukları belirtildi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli