Gülistan Doku 430 gündür kayıp

09-03-2021
Rûdaw
Etiketler Gülistan Doku Dersim 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Dersim’de geçen yıl 5 Ocak’tan beri kayıp olan Gülistan Doku için özel bir program düzenlendi.

Dersim’de 430 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun (22) ailesi, Dersim Adliyesi'ne yürüyerek, kızlarının bulunmasını ve dosyada şüpheli sıfatıyla yer alan eski erkek arkadaşı Z.A.’nın tutuklanmasını istedi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak 2020 sabahı ayrılmasının ardından kendisinden 430 gündür haber alınamıyor.

Uzunçayır Baraj Gölü'nde yapılan arama çalışmalarında Doku'ya ait hiçbir ize rastlanılmayınca suda aramalar durduruldu. Gülistan'ın Diyarbakır'da yaşayan ailesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Dersim'e giderek, kızlarının bulunabilmesi ve dosyada şüpheli sıfatıyla yer alan eski erkek arkadaşı Z.A.'nın tutuklanması için adliyeye yürüdü.

Annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku, Seyit Rıza Meydanı'ndan yaklaşık 5 kilometre uzakta bulunan Dersim Adliyesi binasına yürüdü. Yürüyüşün ardından konuşan Aygül Doku, Gülistan'ı aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Doku, “Tam 1,5 yıldır, biz Gülistan'ı arıyoruz. Gülistan, kaybolmadan önceki gün darp edildi. Sabah erkek arkadaşı Z.A. ona bağırdıktan sonra ortadan kayboldu. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde biz de bu karanfili ve Gülistan'ın fotoğrafını Dersim Adliyesi'ne bırakıyoruz” dedi.

Gülistan Doku en son Dersim’de bulunan Pınar Köprüsü üzerinde görülmüştü.

Ailenin isteği üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Uzunçayır Barajı’nın suları boşaltılarak arama yapılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli