Nakşibendi: Papa’nın ziyareti dünyanın Kürdistan’a bakışını değiştirecek

Erbil (Rîdaw) - Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı İlişkiler Müdürü Merivan Nakşibendi, Papa Franciscus’un Kürdistan Bölgesi ziyaretinin dünyanın bakış açısını değiştireceğini belirtti.

Rûdaw Radyo Programına katılan Merivan Nakşibendi, Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus’un Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı tarihi geziyi değerlendirdi.

Nakşibendi, ‘’Özellikle Ninova gibi Hristiyanların yaşadığı merkezlerin IŞİD tarafından işgal edilmesinden sonra, Papa Franciscus birkaç yıldır Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmek istiyordu” dedi.

Papa’nın ziyaretinin ne tür sonuçlar doğuracağına da değinen Nakşibendi, “Papa’nın ziyareti dünyanın Kürdistan Bölgesi’ne olan bakış açısını değiştirecek. İki günde ABD, İngiltere, Avusturalya, Kanada ve Güney Afrika’dan onlarca siyasi ve gazeteci benimle iletişime geçtiler’’ ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Bakanlığı İlişkiler Müdürü Merivan Nakşibendi, ABD Dişişleri Bakanlığı’na dünya genelinde yıllık dini özgürlükler raporu sunan Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komisyonu yöneticisi olan Neri Heinze’nin de onu aradığını ve Papa’nın Kürdistan Bölgesi ziyareti hakkında sorular sorduğunu dile getirdi.

Nakşibendi ayrıca, Ayetullah Sistani’nin Papa Franciscus ile yaptığı görüşmeye siyasilerin katılmasına izin vermediğini de söyledi.

Papa’nın ziyareti

Papa Francisus, tarihi Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretine 7 Mart Cuma günü başlamıştı.

Ziyaretine Irak'ın başkenti Bağdat ile başlayan Papa Francis, Necef’te Sistani ile görüştükten sonra Zikar’da antik Ur kentine gitti.

8 Mart’ta Erbil’e gelen Papa, Musul’da savaşta hayatını kaybedenler için dua etti. Daha sonra Erbil’de düzenlenen büyük ayine kaltıldı.

Papa Francis, tarihte ilk kez Irak ve Kürdistan'ı ziyaret eden Papa olarak kayıtlara geçti.