Erbil’de kadın cinayeti: 26 yaşındaki kadın 10 kurşun sıkılarak öldürüldü

09-02-2022
Rûdaw
Etiketler Kadın cinayeti Kadına yönelik şiddet Erbil
A+ A-

Haber Merkezi -  Erbil'in Koye ilçesinde bir kadın, kimliği belirsiz kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Kadını katleden kişi izini kaybettirdi.

Koye polis şefi Ali Abdullah’ın Rûdaw'a verdiği bilgiye göre, Erbil doğumlu olan kadın sabah erken saatlerde Koye'ye gitmek üzere bir taksiye bindi. Adı açıklanmayan kadın Koye’de taksiden iner inmez vuruldu.

Koye polis şefi Ali Abdullah, "Yolda biriyle konuşmuş. Aldığımız bilgiye göre konuştuğu kişi ona Koye'de nereye gideceğini sormuş. Kadın arabadan iner inmez de vurulmuş" dedi.

Ali Abdullah'ın aktardığına göre 26 yaşındaki kadın daha önce Erbil'in Ankawa bölgesinde karakola giderek kocasının kendisini döverek kolunu kırdığını belirtip şikayetçi oldu; ancak daha sonra şikayetini geri çekti.

Bir sağlık yetkilisinin Rûdaw'a verdiği bilgiye göre de kadın karnından, bacağından ve kafasından 10 kez vuruldu.

Polis olayla ilgili daha fazla ayrıntı açıklamadı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, geçen yıl Kürdistan Bölgesi’nde 24 kadın öldürüldü.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, 2011 yılında Aile İçi Şiddetle Mücadele Yasası'nı çıkararak, aile içi şiddeti suç saymış ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Müdürlüğü'nü şiddetle mücadele edecek şekilde donatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli