Kerkük Valisi: Peşmergenin döneceğinden haberim yok!

09-02-2019
Rûdaw
Etiketler Kerkük Rakan Cuburi Peşmerge
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’ün atanmış valisi Rakan Cuburi, kentin güvenliğinin federal güçler tarafından sağlanması gerektiğini belirterek, “Peşmergenin dönüşü hakkında anlaşma olduğuna dair bilgi bize ulaşmadı” dedi.

 

Kerkük Arap Meclisi toplantısından sonra basın açıklaması yapan Rakan Cuburi, “Peşmergenin dönüşü hakkında anlaşma olduğuna dair bilgi bize ulaşmadı. Bizim bu konudaki tavrımız nettir. Başından beri Kerkük’ün güvenliğinin federal güçler tarafından sağlanmasını savunuyoruz” diye konuştu.

 

Geçen bir buçuk yıl içerisinde Irak federal güçlerinin kenti iyi koruduğunu ve herhangi bir güvenlik zaafiyetinin yaşanmadığını savunan Cuburi, IŞİD’in kentin güneyindeki varlığı hakkınsa ise, “Hemrin ve Kerkük’ün güneybatısına yerleşen teröristleri yok etmek için yeni askeri birlikler gönderildi” sözleriyle değerlendirdi.

 

Rakan Cuburi, kentte yaşayan bileşenlerin sorunlarının çözümü için Irak Parlamnetosu’nda bir dizi toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Cuburi, Kerkük’te ciddi elektrik sorunu olduğunu vurgulayarak, “Kürdistan Bölgesi hükümeti tüm girişimlerimize rağmen bize elektrik vermiyor. Bu durum nedeniyle Başbakanlıkla temaslarımız sürüyor. Çok yakında biz 280 megavat elektrik üreten bir santral projesini hayata geçireceğiz” dedi.

 

Vali Cuburi, Kerkük havaalanının da önümüzdeki 45 gün içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli