ŞAKA DEĞİL GERÇEK - Erkek: Evlenirsek hergün döverim! Kadın: Evet!

09-02-2016
Rûdaw
Etiketler Kadın Şiddet Hanekin
A+ A-

Germiyan (Rûdaw) - Diyala’nın Hanekin ilçesinde bir kadının, kocasının “Evlenince hergün döverim” şartını kabul ettiği ortaya çıktı.

 

Germiyan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Derneği Sorumlusu Bahtiyar Abas, şimdiye kadar farklı 52 kadına şiddet vakasını kaydettiklerini söyledi.

 

Bahtiyar Abas, ellerindeki bir dosyadan sözederek, bir kadının 3 bin dolar karşılığında eşinin boşanma teklifini kabul ettiğini söyledi.

 

Dernek verilerine göre, geçen yıl Germiyan bölgesinde 620 kadın şiddet gördüğü şikayetinde bulundu.

 

Rudaw’a konuşan polis memuru Muhammed Lemi, boşanan bir çifti örnek vererek, “Kadın evlendiğinde eşinden, üniversiteye gitme şartı koşmuş. Ancak evlendikten sonra izin vermemiş. Kadın da boşanma kararı almış” dedi.

 

Polis Lemi, başka bir ilginç evlilik olayını da şöyle anlattı:

 

“Kocasından gördüğü şiddet nedeniyle bir kadının vücudunun tamamı morarmıştı. Koca, verdiği ifadede evlenmeden önce eşine ve ailesine hergün dayak atmayı şart koştuğunu söyledi. Kabul etmişler. Ancak kadın bu duruma 3 ay dayanabilmiş.”

 

Kadının bu şartı neden kabul ettiği sorusu üzerine Lemi, “Çünkü kadın bu şartı fazla ciddiye almamış. Evlendikten sonra durumun ciddiyetinin farkına varmış” dedi.

 

Muhammed Lemi, en çok şaşırdığı şeyin ise kadının ailesinin, kızlarının boşanmasına karşı çıkması olduğunu söyledi.

 

Germiyan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Derneği Sorumlusu Bahtiyar Abas, kadınlara, “Kaderinize sahip çıkın” çağrısı yaptı.

 

 Germiyan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Derneği, Eylül 2015’te kuruldu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli