KYB: Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirme konusunda hemfikiriz

08-11-2023
Etiketler KYB Türkiye Derbaz Kosret Resul Mevlüt Yakut
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - KYB İlişkiler Başkanı Derbaz Kosret Resul ile Türkiye’nin Erbil Başkonsolusu Mevlüt Kakut ile bir araya geldi. Görüşmede iki taraf, Türkiye hava sahasının Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na kapatılması nedeniyle 7 aydan uzun süredir bozulan ilişkileri normalleştirilmesi  meselesini görüştü.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi ve İlişkiler Başkanı Derbaz Kosret Resul, başkent Erbil’de Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Kakut’u kabul etti.

KYB İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Kürdistan Bölgesi'ndeki durum ve siyasi taraflar arasındaki ilişkiler ve sorunların çözümüne yönelik çabalar ele alındı.

Görüşmede ayrıca KYB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusuna değinildi ve iki tarafın da bu konuda hemfikir olduğu kaydedildi.  

Görüşme, KYB’nin PKK’lilere “yardım ettiği” gerekçesi ile Türkiye’nin geçen nisan ayında hava sahasını Süleymaniye’den yapılan uçuşlara kapatması ile yaşanan gerginliğin ardından geldi.

Öte yandan Mevlüt Kakut da X hesabından yaptığı açıklamada, “KYB Politbüro üyesi ve İlişkiler Başkanı Derbaz Kosret Resul’la güncel siyasi meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunduğumuz verimli ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Misafirperverliği için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli