Evlilik teklifini reddeden kızlar öldürüldü

Erbil (Rûdaw) – Rojhılat’ın Kırmaşan kentinde kendilerine yapılan evlilik teklifini reddeden Arezu Ulfeti ve Nigar Ahmedi isimli kızların teklifi yapan erkekler tarafından öldürüldükleri bildirildi. Kızlardan Nigar Ahmedi’nin öldürülmeden önce cinsel istismara uğradığı öğrenildi.

Kırmaşan Polis Sözcüsü Ali Rıza Dileri, geçtiğimiz Perşembe günü (4 Kasım 2021), Arezu Ulfeti isimli kızın kendisi ile evlenmek isteyen erkek tarafından silahla vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Sözcü Dileri, katil zanlısının bir süre önce Ulfeti ile evlenmek istediğini ve ailesine bu teklifi sunduğunu, ancak genç kızın teklifi reddettiğini söyledi.  

Rojhılat İnsan Hakları Örgütü (Hengaw) da 27 yaşındaki Nigar Ahmedi’nin aynı şekilde kendisi ile evlenmek isteyen erkek tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Hengaw’ın konu hakkında hazırladığı rapora göre, 27 yaşındaki Nigar Ahmedi, üniversiteden tanıdığı Urmiye kenti nüfusuna kayıtlı Saman Yariye tarafından kaçırılarak öldürüldü.

Raporda, Saman Yariye’nin daha önce defalarca Nigar Ahmedi’yi istemeye geldiği, genç kızın her defasında teklifi geri çevirdiğini, bunun üzerine arkadaşları ile plan yapan katil zanlısının Ahmedi’yi geçen Cuma günü (5 Kasım 2021) kaçırdığı, cinsel saldırının ardından öldürdüğü, ardından polise teslim olduğu bilgisine yer verildi.

Polis, cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra öldürülen Nigar Ahmedi’nin cenazesini Hemedan vilayetine bağlı Esadabat ilçesi yakınlarında bulmuştu.

Hengaw’a konuşan Ahmedi’nin yakınlarından biri, “Cuma günü ailemizden birinin doğun gününü kutlamak üzere buluşacaktık. Ancak Nigar’dan haber alamadık, telefonu kapalıydı. Daha sonra polis bize Nigar’ın öldürüldüğü haberini verdi” dedi.

Nigar Ahmedi’nin arkadaşları, genç kızın Urmiye üniversitesi mezunu olduğunu, katil zanlısı Saman Yariye’yi de burada tanıdığını belirtti.