Ali Bapir: Kürdistan Bölgesi’ni bölmek gericiliktir

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Ali Bapir KDP KYB Komal
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Adalet Topluluğu (Komel) lideri Ali Bapir, Kürdistan Bölgesi'nin “Sarı” ve “Yeşil” bölgeler şeklinde adlandırılmasını "gericilik” olarak nitelendirerek, Kürdistan halkına olan sadakatlerinden ötürü iktidarı eleştirdiklerini söyledi.

Kürdistan Adalet Topluluğu (Komel) Başkanı Ali Bapir, Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde partisinin seçim çalışmalarına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bapir, “Her yerde kendi yaralarımıza cesaretle dokunuyorsak bu milletimize ve vatanımıza olan bağlılığımızdandır. O partiye veya bu partiye kin beslediğimiz için değil” diyerek hükümette yer alan partileri eleştirdi.

Ali Bapir, “Dost acı söyler. Çok güzel söylemişler; dost seni ağlatan, düşman da güldürendir. Biz Samimi bir şekilde eleştirimizi yapıyor ve ülke yönetmek böyle olmaz diyoruz. Biz 32 yıldır bu Kürdistan Bölgesi’nin sahibiyiz, Sarı ve Yeşil bölgeleri ile birlikte” şeklinde konuştu.

“Kaldı ki Kürdistan Bölgesi’ni Sarı ve Yeşil bölgeler şeklinde bölmek yanlıştır” diyen Komel lideri, “Biz tek bir milletiz ama dört parçaya bölünmüş ve farklı ülkelere iliştirilmişiz. Kürdistan’ın bir parçasını ikiye bölmeden kendi kendimizi yönetebileceğimizi dosta da düşmana da göstermeliydik” ifadelerini kullandı.

20 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Kürdistan Parlamentosu seçimleri için propaganda süreci 15 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

KÜRDİSTAN’DA SEÇİME DOĞRU; Bu seçimin öncekilerden farkı ne?

Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimleri için sayılı günler kaldı. 18 Ekim günü özel oylama ve 20 Ekim günü de özel oylamanın yapılacağı bu dönem seçimleri diğer dönem seçimlerinden farklı olacak.