Liderlerden Mevlit Kandili mesajları

08-10-2022
Etiketler Başkan Mesud Barzani Mevlit Kandili Başkan Neçirvan Barzani Başbakan Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Liderler, Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Mesud Barzani, kandil vesilesiyle yayınladığı mesajında Kürdistan, dünya ve Irak’taki Müslüman aleminin kandilini kutladı.

Kürdistan, Irak ve bölgede huzur, barış ve istikrarın egemen olması dileğinde bulunan Başkan Barzani, mesajında “Yüce Allah’tan niyazım ortak yaşam, kardeşlik ve birliğin halkımız arasında daha da derine kök salması ve genişlemesidir” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de kandile ilişkin paylaştığı mesajında Müslüman aleminin kandilini kutladı.

Başkan Neçirvan Barzani, mesajında “Bu bayramın iyiliğe vesile olmasını, İslam’ın bahşettiği barış mesajından daha ulvi anlamlar çıkarmamızı mümkün kılmasını dilerim. Aynı şekilde hepimiz bu bayramı hoşgörü, hayırseverlik, kardeşlik ve ortak yaşamın daha da derinleştirmesi adına bir fırsat olarak görelim” dedi.

 Başbakan Mesrur Barzani ise mesajında dünya halklarına barış diledi.

Kürdistan, Irak ve dünyada yaşayan Müslümanların kandilini kutlayan Başbakan, “Yüce Allah’tan bu kutsal günün insani ve dini değerlerin daha da güçlenmesini, barışane bir ortamda ortak yaşamın dünya halkları arasında yaygınlaşmasını dilerim” dedi.

Mevlit Kandili

Hazreti Muhammed'in (SAV) doğum günü olan (Rebiyülevvel ayının 12'nci günü) Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Mevlit, "doğum zamanı" demektir.

Sözlük anlamı "doğum yeri ve zamanı" olan mevlit kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

Kelime anlamı doğum zamanı olan mevlit, Kur-an’ı Kerim’de yer almamaktadır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli