Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta “özel oylama” sona erdi

08-10-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta güvenlik güçleri, sığınmacılar ve mahkumların "özel oylama gününde" erken genel seçimlerde oy kullanma işlemleri sona erdi.

Irak Yüksek Seçim Komiserliğinden yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın genelinde sabah 07.00’de özel oylama için açılan sandıklar saat 18.00 itibarıyla kapandı.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ise oylamaya ilişkin yaptığı açıklamada, yapılan özel oylamanın halkın pazar günü oyunu kullanması için "başarılı bir adım ve başlangıç" olduğunu söyledi.

Irak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Celil Adnan Khellaf ‘özel oylama’ sonrası düzenlediği basın toplantısında oylamanın sona erdiğini duyurdu.

Celil Adnan Khellaf, oylama süresince her hangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirterek, “Seçime katılma oranı başarılı bir seçim olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Irak Yüksek Seçim Komiserliğinin verilerine göre, Çoman’da katılım oranı yüzde 94, Rawanduz’da yüzde 96, Mergesor'’a yüzde 97, Khelifa’nda yüzde 96, Sidakan’da yüzde 95 ve Herir’de yüzde 93 olarak kayıtlara geçti.  

Öte yandan Duhok’a bağlı Zaho’da mültecilerin seçime katılım oranı yüzde 64 ve güvenlik güçlerinin katılım oranı ise 86 oldu.

Rûdaw’a konuşan Irak Yüksek Seçim Komiserliğinin Zaho Sorumlusu Halit Abbas, Semel nahiyesinde oy kullanma işlemleri saat 17:00’a kadar yüzde 90’a ulaştığını açıkladı.

Halkın geri kalan kısmı ise pazar günü oyunu kullanacak. Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere Irak’ın genelinde 24 milyondan fazla seçmen bulunuyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli