Buldan’dan ittifak açıklaması: Kapımız açık; isteyen gelir

Haber Merkezi – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Türkiye'nin en büyük üçüncü partisi olarak ittifaklar için başkalarına gitmeyeceklerini, kapılarının açık olduğunu belirterek "İsteyen gelir, istemeyen gelmez" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütünü ziyaret eden Pervin Buldan, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Son dönemlerde HDP’ye baskıların ve tutuklamaların arttığını belirten Buldan, “Son çıkarılan İnfaz Yasasıyla iktidarın küçük ortağı ile birlikte; HDP'yi, demokrasi güçlerini, muhalefeti hedef aldığını biliyoruz. Söz konusu Kürtler ve HDP olduğu zaman Türkiye'deki tüm siyasi güçlerin bir araya geldiğini, ortak tavır aldığını da biliyoruz. İnfaz Yasası tam da buna işaret ediyor” dedi.

“Bu tam da bir düşman hukukudur”

Buldan, “Cezaevlerinde binlerce arkadaşımız pandemi riski altında kalmaya devam ediyor. Çıkarılan yasa HDP’lileri, Kürtleri kapsamayan bir yasa. O yasa sonucu dışarıya çıkanlar iş başına geçtiler ve ilk icraatlarını da Kars Belediyesine saldırı yaparak gerçekleştirdiler. Biz iktidarı uyardık, 'çıkaracağınız yasa topluma karşı suç işleyen insanları kapsarsa, bu insanlar dışarı çıktıklarında suç işlemeye devam edecek' dedik. İçeride kalanlar demokrasiyi savunanlar, özgürlükleri savunanlar cezaevlerinde kalmaya devam ediyor. Türkiye’nin siyasetçileri, aydınları, yazarları, akademisyenleri, barış aktivistleri cezaevlerinde kalmaya devam ediyor. Bu tam da bir düşman hukukudur” diye konuştu.

HDP’li vekiller Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları’nın tutuklanmasını eleştiren Pervin Buldan, “Berberoğlu tahliye edildi, Güven ve Farisoğulları cezaevinde; ayrı bir hukuk derken tam da bunu kastediyoruz” ifadesini kullandı.

“HDP Türkiye’nin 3’üncü büyük partisidir”

“HDP'nin tüm yaşananlara sessiz kalmasını isteyenler kusura bakmasın, HDP Türkiye’nin 3’üncü büyük partisidir” diyen HDP Eş Genel Başkanı, sözlerine şunları ekledi:

“Şimdi HDP’nin bütün bunlara sessiz kalmasını istiyorlar. HDP'nin tüm bunlar karşısında diz çökmesini, boyun eğmesini istiyorlar. Kusura bakmayın HDP Türkiye’nin 3’üncü büyük partisidir, milyonların gönlünde taht kurmuş bir partidir, 7 milyon insanın oy verdiği bir partidir. Şimdi bütün TV kanallarında 'HDP kapatılsın kapatılmasın mı' tartışması yapılıyor. HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir, kapısına kilit vurulacak bir parti değildir. Siz insanların beyninde, yüreğinde, vicdanında HDP’yi kapatamazsınız.”

Anketlerde düşüş yaşadıklarını gördükleri an HDP’ye saldırıyorlar

“Tüm bunlar AKP hükümetinin çaresizliğinin göstergesidir” diyen Pervin Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Anketlerde düşüş yaşadıklarını gördükleri andan itibaren yaptıkları tek şey HDP’ye saldırmak, vurmaktır. HDP'yi kriminalize etmektir. Şunu açık ifade etmek istiyorum ki, AKP küçüldükçe HDP daha çok büyüyor, daha çok oy kazanıyor. Çünkü bizler Türkiye'de barışın, demokrasinin, özgürlüklerin güvencesiyiz.

Bizler bütün bunları yaşanan son seçimlerde Türkiye halklarına gösterdik. 31 Mart Yerel Seçimlerinde bunu gösterdik, her türlü engellemeye rağmen bir başarı elde ettik. Yine 24 Haziran seçimlerinde Türkiye’de umut olduğumuzu gösterdik. İptal edilen İstanbul seçimlerinde kazandıran ve kaybettiren pozisyonumuzu ortaya koyduk. Şimdi tüm korkuları bundan, biliyorlar ki HDP en yakın seçimde Türkiye'yi yönetmeye aday bir parti olarak alanlara çıkacak. Bu ülkeyi yönetmeye aday olduğumuz günden beri bize karşı saldırılar durmadı.

“Bu ülke sizin babanızın mülkü değil”

Bu ülke sizin babanızın mülkü değildir, bu ülkeyi siz kurmadınız, bu ülkede sadece siz yaşamıyorsunuz. Bu ülkede Kürtler, Türkler, Azeriler, Çerkesler, farklı inançlar, farklı mezhepler 82 milyon birlikte kardeşçe yaşarken siz buna darbe vuramazsınız. Türkiye halkları buna izin vermez, Türkiye halkları buna müsaade etmez. İşte bu ülkeye barış gelecekse, demokrasi gelecekse, özgürlükler gelecekse bunlar demokrasi güçlerinin oluşturduğu ittifaklarla gelecektir.”

HDP tüm partilere kapısını açacak; isteyen gelir, istemeyen gelmez”

Önümüzdeki seçimlerde HDP ile ittifak yapılmaması için önlemler alınmaya başlandığını ve HDP'nin "öcü parti" gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Buldan, "Bakalım biz başkalarıyla ittifak yapacak mıyız? Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan milyonlarca insanın oy verdiği bir parti, başkalarına gitmek yerine diğer partilere kapısını açacak, şeffaf ve demokratik bir ittifakın kapısını açacak. Vallahi isteyen gelir, istemeyen gelmez. Bu kadar basittir ve nettir bizim anlayışımız" diye konuştu.

Kapalı kapılar ardında ittifak görüşmelerini kabul etmiyoruz

Kapalı kapılar ardında ittifak görüşmelerini kabul etmediklerini vurgulayan Buldan, "Halkımız şeffaf ve açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız tüm muhalefet partilerine açık. Gelecek, bizimle ittifak yapacak tüm muhalefet partilerine kapımız açık" mesajı verdi.

Partisinin Kars il örgütünde konuşan Pervin Buldan, HDP'nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili olarak da "HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir, kapısına kilit vurulacak bir parti değildir. Siz insanların beyninde, yüreğinde, vicdanında HDP’yi kapatamazsınız" ifadelerini kullandı.