Kürdistan Bölgesi'nden Ramazan ayı boyunca 12 bin kişi Suudi Arabistan'ı ziyaret etti

08-05-2022
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Hac Umre Suudi Arabistan Ramazan Bayramı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nden 12 bin hacı adayı umre ibadetini gerçekleştirmek amacıyla Suudi Arabistan’ı ziyaret etti.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Hac ve Umre Sorumlusu Niyaz Naqşibendi, bayram sonrası 2 bin hacı adayının Bağdat havayolları ile Mekke kentine ulaştığını, bugün ise Erbil ve Duhok’tan 250 hacı adayının Suudi Arabistan’dan yurda döneceğini söyledi.

Naqşibendi, umre ibadetini tamamlayan bazı hacıların ise yurda dönmeye başladıklarını kaydetti.

Niyaz Naqşibendi, resmi verilere göre Ramazan ayı boyunca Kürdistan Bölgesi’nin 4 vilayetinden 12 bin kişinin umre ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan’ı ziyaret ettiğini  kaydetti.  

Kürdistan Bölgesi Hac ve Umre Sorumlusu Niyaz Naqşibendi, Ramazan Bayramı öncesi bazı turizm acentelerinin bayramdaki yoğunluktan ötürü talepleri karşılayamadığını belirterek,  “Umre ziyareti yapan hacı adaylarının büyük çoğunluğu bayram namazını kılmak istemeleri nedeniyle kalış sürelerini uzatmalarından kaynaklı bir yoğunluk yaşandı. Umre ibadetini tamamlayan hacılar yurda dönmeye başladı. Kürdistan Bölgesi’nden hiçbir hacı adayı Suudi Arabistan’da mağdur olmamıştır” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan geçtiğimiz gün Rûdaw’a konuşan Erbil’den umre için Suudi Arabistan’a giden İbrahim Ahmed isimli hacı adayı, bayramın birinci günü dönmeleri gerektiğini ancak bir kısım hacı adayının bayramın ikinci günü kalmak istemelerinden ötürü 24 gündür Suudi Arabistan’dan dönmeyi beklediklerini söyledi.

Ahmed, turizm acentelerinin telefonlara çıkmadıklarını ve yanıt veren bazı şirketlerin ise ek para istediklerini sözlerine ekledi.

Kürdistan Bölgesi’nden her yıl Suudi Arabistan’a umre ve hac ibadeti için binlerce vatandaş gidiyor. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl umre ve hac ibadeti yapılamamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli