Urfalı tarım işçileri çadırlarda elektriksiz kaldı

Haber Merkezi - Urfa’dan Karaman’a giden mevsimlik tarım işçileri çadır kurdukları alanda iki haftadır elektriksiz ve susuz kaldıklarını söyledi.

Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü’nün twitter hesabından paylaştığı videoda, Urfa’dan Karaman Kılbasan Köyü’ne çalışmaya giden mevsimlik tarım işçilerinin zor koşullarda yaşadığına dikkat çekti.

Görüntülerde bir mevsimlik tarım işçisi; “Bu mübarek Ramazan Ayı’nda ne evimizi aydınlatacağımız ışığımız ne de içecek bir bardak soğuk suyumuz var. Her yıl bu durumu yaşamaktan yorulduk” diye konuşuyor.

‘Çiftçiye destek verilmiyor’

ANKA’ya konuşan Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa’nın büyük bir tarım kenti olmasına rağmen her yıl onlarca tarım işçisinin, farklı kentlerde çalışmaya gittiğini belirterek şunları anlattı: "

Bu insanlar emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Gittikleri yerlerde barınmadan, sağlığa, eğitime hijyene kadar sorun ve sıkıntı yaşıyorlar. Daha üç gün önce Karaman’a mevsimlik tarım işçisi olarak giden yurttaşlarımız kaza geçirdiler ve 16 kişi ki bunların arasında kadın ve çocuklar da vardı yaralandılar.

Ertesi gün Karaman’dan hemşehrilerimiz bize bir video gönderdiler. Doğru düzgün içme suyu bulamıyorlar. Elektrik verilmiyor. Peki neden? Bugün sen Ceylanpınar gibi dünyanın en büyük çiftliğine; Harran Ovası, Viranşehir Ovası, Suruç Ovası, bu topraklara sahip ol ama kendini finanse etmek için farklı illere git çalış. İşte bu tablonun yaratıcısı iktidarın kendisidir. Buradaki çiftçiye, üreticiye yeterli düzeyde destek sunulsa, teşvik verilse hayatını burada idam eder.”