Öcalan HDP milletvekilliği için başvuruda bulundu

Diyarbakır (Rûdaw) - PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

 

Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, Urfa veya Mardin'den milletvekilliği için HDP'ye başvuruda bulundu.

 

Rûdaw’a konuşan Ömer Öcalan, başvurusuna dair, "Takdir partimiz ve halkımızındır" diyerek, seçilmesi halinde Kürtlerin birliği için çalışacağını söyledi.

 

Kürtlerin hassas bir süreçten geçtiğine işaret eden Öcalan, seçilmesi halinde gençlere daha çok yer vereceğini belirtti.

 

Tüm sıkıntı ve sorunlardan kurtulmanın yolunun görev ve sorumluluk almak olduğunun altını çizen Ömer Öcalan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Umut, gençlerin ve kadınların gözünde parlamaktadır. Büyük buluşturmak ve oluşturmak gerekir. Bu süreçte her arkadaş tarihi görev ve sorumluluklar etrafında bütünleşmelidir. Bende bu süreçte görev ve sorumluluk için milletvekilliğine başvurumu yaptım.Takdir partimizin ve halkımızındır."

 

Kendisine imkan verilmesi halinde Kürt halkının birliği için çalışacağını kaydededen Öcalan, şöyle konuştu:  

 

“Bu imkan bizlere verilirse Kürt halkının birliği için çalışma başlatacağız  Kürt halkının artık kazanımları için bir rol oynamak istiyorum. Türkiye'de demokrasi için rolümüzü oynamak istiyoruz. Bu ağır süreçte Kürt halkı kendi içinde diyalog kurmalı. Dışarıda ise diplomasiye çok önem vermeli. Ben de bu pozisyonda rolümü oynamak istiyorum.”

 

Ömer Öcalan kimdir?

 

Mardin'de 2014 ile 2016 yılları arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eşbaşkanı olan Ömer Öcalan, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu.

 

Uzun yıllardır Mardin'de yaşayan Öcalan, evli ve iki çocuk babası. Eşi, KHK ile kamu görevinden ihraç edilen Öcalan, Kürtçenin Kurmanci lehçesini iyi derecede kullanıyor.