Süleymaniye’de ‘Mazlum Kobani’nin hedeflendiği’ konvoyda ABD askerleri de vardı

08-04-2023
Etiketler Süleymaniye Mazlum Kobani Saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino, Wall Street Journal'a yaptığı yazılı açıklamada, "Süleymaniye'de bir konvoya saldırı düzenlendiğini doğrulayabilirim. Konvoyda ABD askeri personeli de vardı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Şu an saldırıyı soruşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Saldırıya karşı çıktıklarını Joe Buccino, "ABD personelinin emniyet ve güvenliğini tehdit eden her türlü eyleme şiddetle karşı çıkıyoruz. ABD güçleri, IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılması için yerel ortak güçleri desteklemek üzere Irak ve Suriye'de kalmaya devam edecektir" dedi.

Ne olmuştu?

Dün, Süleymaniye Havalimanı’nın yakınlarında bir patlama meydana gelmiş ve patlamanın hedefinin DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani olduğu belirtilmişti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Mazlum Kobani’nin hedef alındığına yönelik iddiaları yalanlamış ve “Genel komutanımız görevinin başındadır. Bu tür haberler, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı güçlere karşı siyasi şantaj amacı taşımaktadır” ifadelerine yer vermişti.

Hava sahası kapatılmıştı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hava sahasının 3 Temmuz'a kadar Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara kapatıldığını açıklamıştı. Açıklamada, bu kararın alınmasına “PKK’nin Süleymaniye’deki faaliyetleri” gerekçe gösterildi.

Süleymaniye’ye günlük 2 uçuşu olan Türk Hava Yolları (THY), 3 Nisan’da Süleymaniye Havalimanı’na olan tüm uçuşlarını askıya aldıklarını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli