‘Tacizci’ diye linç edilen ancak masum olduğu ortaya çıkan Ergün Aslan’ın ailesi Rûdaw’a konuştu

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır'da bir kişi 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla öldürüldü. Saldırganlar zanlıyı bıçakla yaralayarak Sur’un sokaklarında gezdirdi ve darp etti. Saldırı sonucunda Ergün Aslan hayatını kaybetti. Ancak daha sonra çocuğu taciz eden kişinin Ergün Aslan olmadığı ortaya çıktı.

Saldırının nasıl başladığı henüz bütün ayrıntılarıyla bilinmiyor. Ancak saldırganların sayısının 10'u aşkın olduğu, bu kişilerin Ergün Aslan’ı önce bıçakladığı, ardından da darp ettiği ve mahallede yaralı halde yürüttükleri ortaya çıktı.

Olayın ardından polis cinayetle ilgili soruşturma başlatırken, 3 kişi gözaltına alındı. Saldırının gerçek yüzü de o zaman belli oldu. Saldırıya uğrayan çocuk ifadesinde, taciz eden kişinin Ergün Aslan olmadığını söyledi.

Ergün Aslan'ın annesi Zübeyde Aslan, “Oğlum masumdu. O öyle bir adam değildi. Kendi halinde biriydi ve evimizin direğiydi. Bana ölüm haberi geldiğinde komaya girdim. (Saldırganların) idam edilmelerini istiyorum” diye konuştu.

Ailesinin anlatımına göre Ergün Aslan o gün Sur'a meyan kökü suyu almaya gitmişti. Ancak ölüm haberi geldi. Komşular da iddialar ve cinayet karşısında şoke oldu.

Komşulardan Fikriye Ay, “On sekiz yıldır komşumdu, böyle bir şey görmedik. Edepli biriydi” dedi.

Ergün Aslan'ın hikayesi de çok ilginç. Aslan 20 yıl önce evlendi. Ama çocukları olmadı. Şefkatli bir insan olarak tanınıyordu.

Olayın şokunu yaşayan eşi Azize Aslan, “Namazını kılıp aşağı indi, zaten hep aşağıdaydı. ‘Şerbet almaya gidiyorum’ dedi. Zaten Sur’da doğmuştu, her gün Sur’a gidiyordu. Adalet istiyorum. Üç gündür gözlerime uyku girmedi” diye konuştu.

Aile, bu saldırıda parmağı olan herkesin cezalandırılmasını ve olayın büyük bir ders olmasını diliyor. Böylece masum insanların öldürülmesinin önüne geçileceğini düşünüyor.