Başkan Neçirvan Barzani siyasi parti liderleri ile bir araya geldi

08-04-2021
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi KDP KYB Komel Yekgırtu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan NeçirvanBarzani, başkent Erbil'de Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi parti liderleri ile bir araya geldi. Toplantının gündem maddesi Kürdistan Bölgesi’ndeki durum ve taratlar arasındaki ilişkiler.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyetine Eş Başkan Bafıl Talabani başkanlık ediyor.

Kürdistan İslami Toplum (Komel) lideri Ali Bapir, Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) lideri Sahaladdin Bahaeddin, Kürdistan Sosyalist ve Demokrat Parti (PSDK) Muhammed Hacı Mahmud’un yanı sıra Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adına Polit Büro üyesi Fazıl Mirani katılıyor.

Toplantıda, Türkmenler adına Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf ve Hristiyanlar adına Kürdistan Bölgesi Ulaştırma Bakanı Ano Cewher Edbulmesih Ebdoke de hazır bulunuyor.

Neçirvan Barzani, Fransa ziyareti, Başkan Emmanuel Macron ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında taraflara bilgi verecek.

Toplantının diğer gündem maddeleri ise Kürdistan Bölgesi’ndeki taraflar arasındaki ilişkiler ve birlik, Erbil-Bağdat ilişkileri ve ayrıca Küridstan Bölgesi anayasası olacak.

Gündemdeki diğer bir konu başlığı ise değiştirilmesi tartışılan seçim yasası.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli