Liderden 8 Mart Dünya Kadın Günü mesajı

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi liderleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle birer mesaj yayınladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani birer mesaj yayınladı.

Başkan Mesud Barzani Twitter hesabından yayınladığı mesajda  “Kürdistan, Irak ve Dünya’daki kadınların 8 Mart Günü Kutlu olsun. Kürdistan halkının devrimi ve mücadelesinde kadınların fedakarlıkları ve emekleri hafızamızda her zaman canlı kalacak” ifadeleri ile tüm kadınların 8 Mart’ını kutladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ise yayınladığı mesajda “Kürdistan, Irak ve dünyadaki tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, başarılarının, azimlerinin ve devamlılıklarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.  

“Kadınların  haklarını elde etmek için verdiği mücadeleyi desteklemeyi sürdüreceğiz”

Kadınların haklarını elde etmek için her alanda mücadele ettiğini ve kendilerinin de bunu desteklemeye devam edeceğini dile getiren Barzani “Kadınlar yıllardır örgütleniyor ve meşru haklarını güvence altına almak, baskıyı, şiddeti ortadan kaldırmak ve eşitsizliğe karşı her alanda mücadele ediyor. Bugüne kadar kadınları,hukuk alanında yasal reformları çıkarılmasında, sosyal politika, ekonomik bağımsızlık ve eğitim alanlarında desteklediğimiz gibi, haklarının güvence altına alınması için mücadelelerini her zaman desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Kadın özgürlüğünün olmadığı hiçbir toplum özgür olamaz ve gelişemez”

“Kadın özgürlüğünün olmadığı hiçbir toplum özgür olamaz ve gelişemez” diyen Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nde kadınların siyasi hayata, yönetime ve diğer tüm alanlara katılımına daha fazla yer verilmesi, endişe konusu olan kadına yönelik şiddet ve hak ihlallerinin son bulması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan Bölgesi'nin yeni politika ve stratejilere ihtiyacı var”

Neçirvan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu bağlamda Kürdistan Bölgesi'nin hepimizin katılımıyla yeni politika ve stratejilere ihtiyacı var. Eğitim, öğretim, akademik araştırma ve bilimsel çalışmaların teşviki, farkındalık ve kapsamlı diyalog bu amaca ulaşmanın en iyi yollarıdır.

Kendine güvenen, hayatın farklı alanlarında ilerleyip kendini ispatlamış, görevini başarıyla yerine getirmiş ve lider konuma yükselmiş öncü kadınları tebrik ederim. Kürdistanlı kadınlar, dünyadaki kadınlarla birlikte, daha fazla var olmalı ve kadın meseleleri ile hayatın diğer meselelerinde daha aktif yer almalıdır.

Bu vesileyle Kürdistan kadınlarının hükümet ve sivil toplum kuruluşlarında, ofislerinde ve kurumlarında yürüttükleri çalışmaları ile mücadelelerini çok takdir ediyoruz. Kamunun ve özel sektörün her alanında çalışan, toplumun ve ülkenin yönetiminde, inşasında aktif olarak yer alan tüm kadınların emeğini saygı ve takdirle karşılıyoruz.”

Mesajının sonunda Başkan Neçirvan Barzani kadınların mücadelesinde hayatını kaybedenleri anarak, “Eşitlik ve kadın hakları için verdikleri gönüllü mücadelede can veren, şiddet mağduru olan tüm kadınların ruhuna selam olsun. Ruhları huzur içinde uyusun. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.