Mesrur Barzani: Kürdistanlı kadınların mücadelesini değerli buluyoruz

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Kürdistan’daki kadınlar başta olmak üzere bütün dünya kadınlarının 8 Mart gününü kutlayan Başbakan Barzani, “Kürdistan kadınlarının eşitlik ve toplumsal adalet uğruna verdikleri mücadeleyi değerli buluyoruz” ifadesini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani’nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistanlı kadınların Kürdistan halkının kurtuluş hareketine katılımı, zulüm ve işgale karşı duruşu her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Onlar her zaman direnişin, Kürdistan halkının meşru haklarının savunucusu ve bedel ödemenin örneği olmuştur.

Bu vesileyle Kürdistan Bölgesi hükümetinin, cinsiyet ayrımcılığı ve kadınların rolünü göz ardı eden yaklaşımlara karşı her zaman mücadele edeceğini bir kez daha vurguluyorum.

Başta kadın hakları olmak üzere, insan haklarını savunuyor, aile ve toplum içerisinde şiddetin kökünü kazımak için, eşitlik ve hoşgörünün kalıcı hale getirilmesi amacıyla, toplumun ve hükümetin çeşitli kurumlarında çalışan Kürdistanlı kadınların etkili ve değeri rollerini destekliyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun. Kürdistanlı kadınlara mücadelelerinde başarılar diliyorum.”