Başbakan Barzani'den Kadınlar Günü mesajı

Haber Merkezi - Başbakan Neçirvan Barzani Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle eşi ve tüm Kürdistan kadınlarını tebrik etti.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan videoda konuşan Başbakan Barzani, “Bugün; Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlara selam olsun. Güçlü ve özgür kadınlar her zaman aramızda vardı” dedi.

 

Videoda konuşan Havacılık Mühendisleri Ranoo Jaff ve Diya Majid, “Kürdistan'ın ilk kadın uçak mühendisleriyiz. Önümüzde büyük zorluklar vardı ancak gururla hayallerimizin peşinden gittik” ifadelerini kullandı.

 

Şehit gazeteci Şifa Gerdi’nin babası da kızı için, “Korkusuz bir gazeteciydi. Tüm yaşamını işi ve ülkesi için feda etti” diye konuştu.

 

Bir kadın Peşmerge ise, UNESCO ödülü alan Kadın Teğmen Kochar Saleh Haji için, “Komutanımız cephe önünde özgürlük için savaştı ve UNESCO ödülü aldı. O da ödülünü bize ithaf etti. O her gün bize güç veriyor" dedi.

 

Video, Başbakan Barzani'nin “Bugün eşim ve tüm Kürdistan kadınlarına özel teşekkürlerimi iletiyorum” sözleriyle bitiyor.