VİDEO- Efrin'de göçük altında doğan bebek yaşama tutundu

Haber Merkezi – Efrin’de enkaz altında doğan bebek kurtarıldı. Ekipler bebeğin annesine göbek bağı ile bağlı olduğunu fark etti. Bebek yaşama tutunurken ailesinin geri kalanı yaşama tutuldu.

Maraş merkezli 7.7 ve ardından 7.6 şiddetinde gerçekeleşen ve 10 ili etkileyen deprem Rojava ile Suriye’nin de birçok ilinde yıkıma neden oldu.

Ene büyük yıkımın yaşandığı Efrin'de  yenidoğan bir bebek, enkazdan çıkarıldı ve hastanede tedavi altına alındı.

Efrin'in Cinderes beldesinde deprem sonrası çalışması yürüten bölge sakinleri, enkaz altında ağlayan bebeğin sesini duydu. 

Bebeğe ulaşan kişiler, bebeğin göbek bağıyla annesine bağlı olduğunu gördü.

Bölge sakinleri, bebeği enkazdan çıkardı.

Ailesinden sağ kalan tek kişi

Efrin'deki deprem ardından kurtarma çalışmalarında yer alan Celil Suudi isimli vatandaş, bir evin enkazından bebek sesi duyduklarını yaptıkları çalışma ardından göbek bağının annesine bağlı bir bebek bulduklarını söyledi. Celil, bebeğin enkaz altında doğduğunu anne, baba ve 4 kardeşinin hepsinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. 

Ailenin Suriye'nin Deyrezor kentinden oldukları ve son bir kaç yıldır Efrin'de yaşamaya başladığı öğrenildi. 

Yenidoğan kızın Efrin'deki bir klinikte tedavi altına alındığı; vücudunda morluklar bulunduğu ve durumunun stabil olduğu açıklandı.

AFP'ye konuşan  Dr. Heny Maarud, bebeğin öğleden sonra saat 15:00 sularında hastaneye ulaştığını vücudunda soğuk nedeniyle morluklar ve yaraların dolduğunu söyledi.