Devlet Bahçeli ‘ormanı’ ile Diyarbakır’ın gündeminde

08-01-2022
Maşallah Dekak
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler MHP Diyarbakır Devlet Bahçeli Orman AK Parti HDP
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adına Diyarbakır’da hatıra ormanı yapılması tartışmalara neden oldu. AK Parti bunun “normal bir durum” olduğunu savunurken HDP, “kayyumlarla birlikte projelerinin de kaldırılacağını” belirtiyor.

Diyarbakır’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından adına şarkılar söylenen Kırklar Dağı mevkiinde, “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” adıyla oluşturulacak olan alanda ağaç dikimi yapılması planlanıyor.

Toplam 210 dönüm arazi üzerine kurulacak ormana 10 bin fidan dikilecek ve her birine çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin isimleri verilecek.

Devlet kurumlarından bu alana ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak bazı sivil kuruluşlar ve partiler duruma tepki gösterdi.

Şu ana kadar tartışmalardan uzak duran AK Parti yöneticileri, konu hakkında Rûdaw’a konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi Alaaddin Parlak, “İsimler üzerinden algı oluşturmanın çok doğru bir tarafı yok ki. Bu A partisi, B partisi olur, kim olursa olsun. Ama önemli olan burada hakikaten bu işi temsil edecek insanlar. Eğer böyle bir faaliyet yapabiliyorlarsa bizim bu faaliyetleri desteklememiz gerekiyor. Onaylayıp alkışlamamız gerekiyor. Bugün Diyarbakır’da Devlet Bahçeli, yarın Necmettin Erbakan, Tayyip Erdoğan gibi isimler olursa bunu alkışlamamız gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, daha önce yaptığı açıklamada, “Neden Amed gibi bir yerde Devlet Bahçeli? Bahçeli Kürtlere karşı konuşan biri. Kürt düşmanı biri. Kamuoyuna, Kürt toplumuna karşı suç işliyorsunuz. Diyarbakır halkına karşı onlarca emek vermiş ve halkı temsil eden yüzlerce yazar ve sanatçı varken neden Devlet Bahçeli?” diye sormuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de benzer bir düşünceyi savunuyor. HDP’li yetkililer, “seçimlerde belediyelere atanan kayyumları kovduktan sonra kayyumların astığı tabelaları da kaldıracaklarını” söylüyor.

HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, “Kayyum zihniyetini buradan kovacağız. AKP iktidardan düşecek. AKP düşerse küçük ortağı MHP de düşecek. O zaman Kürdistan’daki bahçelere astıkları tabalelar da onlarla birlikte tarihin çöp tenekesine gidecek” diye konuştu.

MHP Diyarbakır’da yüzde 1,34 oy alıyor.

MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp yaptığı yazılı açıklamada, “Diyarbakır'da yapılmakta olan bir hatıra ormanına Genel Başkanımızın isminin verilmesi bu şahıslara neden bu kadar dokunmakta ve rahatsız etmektedir. Tüm ömrünü Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine hizmet etmeye adamış liderimizin isminin verileceği hatıra ormanını biz Diyarbakırlılar olarak gururla karşıladık” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli