Şenyaşar ailesi: Urfa halkı da bu adaletsizliğin giderilmesini istiyor

08-01-2022
Rûdaw
Etiketler Şenyaşar ailesi Urfa adliyesi Adalet Nöbeti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Urfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesi bir kez daha uğradıkları adaletsizliği vurguladı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde,  genel seçimlerin yapıldığı Haziran 2018’de, AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi ve Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti.

Olayda eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, hastanede eşini linç ederek öldüren zanlıların yargılanması için Urfa Adliyesi önünde geçen yıl Martayında “adalet nöbeti” başlattı.

Şenyaşar ailesi 9 Mart’tan bu yana 306 gündür eylemini sürdürüyor.

Aile bugün hafta sonu olması nedeniyle nöbeti adliye binası yerine evlerinde tutuyor.

"Şenyaşar Ailesine Adalet" adıyla açılan Twitter hesabından da ailenin eylemi hakkında düzenli olarak bilgiler paylaşılıyor.

Son olarak atılan tweet’te, dün Suruç ilçesinde 3 aşiretin CHP’ye geçtiğine dikkat çekildi ve Urfa halkının kendilerine uygulanan adaletsizliğin giderilmesini istediği belirtildi.

Mesajda şöyle denildi:

“Urfa halkı bu adaletsizliğin bu zulmün giderilmesini istiyor.

"Bu zulüm devam ettiği için, Suruç'ta AKP'den 500 üye istifa etmiş."

Gördüğümüz haksızlıklara, hukuksuzluklara gücümüzün yettiğince karşı çıktığımızda, her şeyin daha güzel olduğunu göreceğiz.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli