İbrahim Halil Sınır Kapısı: Her ay binlerce kaçak ürün geri gönderiliyor

07-12-2020
Rûdaw
Etiketler İbrahim Halil Sınır Kapısı Kami Kemal
A+ A-

Haber Merkezi – İbrahim Halil Sınır Kapısı Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Kami Kemal, tarihi geçmiş veya mevzuata aykırı hiçbir ürünün gümrükten geçirilmesine müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Sözcü Kami Kemal, hiçbir yerli ve yabancı gücün kaçakçılık yapmak için kendilerine baskı uygulamayacağını belirterek, “Her ay binlerce kaçak getirilmeye çalışılan ürünü geri gönderiyoruz. Geçtiğimiz son 22 ayda 37 bin dosyayı hukuk komitesine verdik. Dosyalar bizim sınırlarımızı içerisinde cereyan eden sorunlarla ilgiliyse mahkemeye veriyoruz” dedi.

2019 ile 2020’nin 10 aylık sürecinde 92 ton mevzuat dışı getirilmeye çalışılan ürünün bir kısmının yok edildiğini bir kısmının ise geri gönderildiğini ifade eden Kamil, “Gümrükte bütün ürünler hükümetin belirlediği kanunlar çerçevesinde taranıp inceleniyor” diye konuştu.

Resmi olmayan sınır kapılarında tonlarca kaçak ürünün Kürdistan Bölgesi’ne getirildiği ifade ediliyor.

Goran Hareketi (Değişim hareketi) Milletvekili Ali Hama Salih, geçtiğimiz hafta Renc Sengawi’nin hazırlayıp sunduğu Legel Ranj programında Kürdistan Bölgesi’nde kaçakçılık ve gümrük çalışmaları sırasında şirketlerin hükümetin bütçesine aylık 170 milyar dinar zarar yansıttığını söylemişti.

KDP Milletvekili Liza Felekedin Kakayi ise, Kaçakçılık nedeniyle hükümetin her ay 100 ile 150 milyon dolar zarara uğradığını ifade etmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli