Kobani’de havan topu sesleri (YENİLENDİ)

07-11-2014
Rûdaw
Etiketler ABD Kobani IŞİD
A+ A-

Kobani/Suruç (Rûdaw) – IŞİD saldırısı altındaki Rojava’nın Kobani kentinde sabah sakin saatler yaşanırken, bir köye örgüt tarafından havan topu saldırısı yapıldı.

 

Rûdaw ekibi, ikinci ayını tamamlamaya yaklaşan savaşta, bugün Kobani kent merkezindeki tek sesin, IŞİD’den geri alınan Til Şeir köyüne atılan havan topları olduğunu aktardı. Saldırı, örgütün işgalinde olan Mezrê köyü çevresinden gerçekleştirildi.

 

ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş uçakları da, Kobani semalarında dün geceden beri keşif uçuşları yaparken, bombardıman sözkonusu olmadı.

 

Dün gece ise, saat 22:00 sıralarında, YPG savaşçıları, Peşmerge Güçleri, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile gönüllü Kürt savaşçılarıyla IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.

 

Çatışmalar, daha çok Heci Reşid ve sanayi bölgelerinde yaşanırken, sonuçları hakkında kesin bilgi alınamadı.

 

Bu arada, IŞİD örgütü, sabah saatlerinde dükkanını açmaya giden 23 yaşındaki Mustafa Fırat’ı öldürdü.

 

ANF’de yer alan habere göre, Mustafa Fırat, keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi

 

IŞİD, savaş boyunca en çok doğu cephesinde kente doğru ilerlerken, güney cephesinde de alan kapatmış durumda. Örgütün en az zayıf olduğu bölge ise batı cephesi.

 

Doğu cephesinde Kaniya Kurda mahallesine ve sebze pazarının olduğu bölgeye giren IŞİD, şimdiye kadar YPG’nin Asayiş Merkezi ve adliye binasını ele geçirdi. Kent merkezine ağır silahlar kullanarak giren IŞİD, burada ciddi direnişle karşılaştı.

 

Kobani’nin tüm köylerini alan IŞİD, kentte çok zorlanınca şimdiye kadar 13 defa bombalı araçlarla intihar saldırılarında bulundu. Bombalı araçlar patlatılmadan YPG tarafından imha edildi.

 

YPG Basın Merkezi, Burkan El Fırat ve PeşmergeGüçleri ile birlikte örgütün ilerleyişini durdurarak, işgal altındaki bazı noktaları kurtardıklarını bildirdi.

Açıklamada, dün gece kent merkezinde karşı saldırı düzenlendiği bilgisi verilerek, “Saldırı neticesinde çetelerin işgal ettiği noktalardan sökülmüş, güçlerimiz şehir içinde 1 cadde ilerlemiştir. Bu alanda tespit edilebilen 12 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait silah, gaz maskeleri ve kimi belgelere el koymuştur” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli