ABD Rojava’da IŞİD’in ‘vali yardımcısı’nı öldürdü

07-10-2022
Rûdaw
Etiketler ABD CENTCOM IŞİD Askeri Operasyon Rojava
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Rojava’da IŞİD’in “vali yardımcısını” ve bir başka önde gelen IŞİD’liyi düzenlenen operasyonda öldürdüklerini duyurdu.

Operasyonla ilgili CENTCOM’dan açıklama yapıldı.

Sosyal medyadan yayınlanan açıklamada, “Bugün, Suriye'de yerel saatle 18:32 civarında, ABD kuvvetleri kuzey Suriye'de başarılı bir hava saldırısı düzenleyerek hem Suriye Wali yardımcısı Abu-Hashum al-Umawi'yi hem de onunla bağlantılı başka bir üst düzey IŞİD yetkilisini öldürdü” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ilk değerlendirmelere göre, operasyon sırasında sivillerin zarar görmediği kaydedildi.

Aynı şekilde operasyon sırasında hiçbir ABD askerinin ya da personelinin yaralanmadığı da belirtildi.

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, "Bu saldırı, IŞİD'in bölgeyi istikrarsızlaştırma ve güçlerimize ve ortaklarımıza saldırma yeteneğini azaltacaktır. Güçlerimiz, IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamak için bölgede kalmaya devam edecek” dedi.

Bir operasyon da Kamışlo’da yapıldı

Öte yandan yine CENTCOM tarafından Rojava’nın Kamışlo kenti yakınlarında düzenlenen kara operasyonunda IŞİD’in silah ve insan kaçakçılığından sorumlu yöneticilerinden Rakkan Vahid el-Şammri’nin öldürüldüğü duyuruldu.

Dün CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “Dün gece, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı güçleri Suriye’nin kuzeydoğusunda Kamışlı yakınlarında IŞİD operasyonlarına için silah ve insan kaçakçılığıyla destek sağlayan IŞİD liderlerinden Rakkan Vahid el-Şammri’yi hedef alan bir helikopter saldırısı düzenledi” denildi.

Açıklamada, saldırıda Şammri’nin öldürüldüğü kaydedilirken, bir IŞİD mensubunun yaralandığı, iki kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyon sırasında herhangi bir ABD askeri ya da ekipmanının zarar görmediği kaydedildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli