DSG’den güçleri geri çeken ABD’ye suçlama!

Haber Merkezi - DSG, Rojava sınırındaki bazı bölgelerden güçleri geri çeken “ABD’nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini” açıkladı. Açıklamada, Türkiye’nin olası bir operasyonunun “IŞİD’e karşı operasyonları ve bölge güvenliğini olumsuz etkileyeceği” belirtildi.

ABD güçlerinin Rojava sınırındaki Tel Abyad ve Tirbe Spi’deki iki gözlem noktasını boşaltması üzerine yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG), ABD’nin bu adımla yükümlülüklerini yerine getirmediğini vurguladı.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Türkiye ile herhangi bir savaşın yaşanmaması için yaptığımız tüm çalışmalara ve esnek yaklaşımlarımıza; sınır güvenliği mekanizması için üzerimizde düşen tüm sorumlulukları yerine getirmemize rağmen, ABD güçleri üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmemiş, Türkiye sınırındaki güçlerini çekmiştir. Türkiye şimdi bölgemize saldırı hazırlığındadır.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye askeri bir operasyon gerçekleştirmesi, IŞİD örgütüne yönelik operasyonlarımıza büyük oranda olumsuz etki edecek ve son yıllarda bölgede sağlanan istikrarı ortadan kaldıracaktır.

Demokratik Suriye Güçleri olarak, savunma hakkımızı kullanmak için bir an bile beklemeyeceğimizi belirtiyor; Arap, Kürt, Süryani, Asuri tüm halklarımıza birlik olup Türkiye’nin saldırılarına karşı meşru haklarını kullanarak ülkeyi savunmaya çağırıyoruz.”