Fotoğraf galerisi

07-09-2022
11 Photos
Bilind T.Abdullah

Rûdaw – Rojhılat (Doğu Kürdistan) ve İran'dan on binlerce ziyaretçi, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin şehit edilişinin 40. gününün anıldığı "Erbain" etkinliklerinin düzenleneceği Irak’ın Kerbela ve Necef kentlerine gitmek için Erbil'in Hacı Omeran kasabasındaki sınır kapısından Kürdistan Bölgesi’ne giriş yaptı.

Kürdistan Bölgesi ile İran arasında üç uluslararası sınır kapısından Hacı Omeran ve Başmax kapıları bu yıl ilk kez İran ve Rojhılat’tan gelen ziyaretçiler için açılacak. Pervizxan sınır kapısı ise, Irak’ın kontrolündeki Munzuriye kapısına yakın olduğu için kullanılmayacak.

Rûdaw’a konuşan Erbil Valisi Omid Xoşnav, Hacı Omeran, Soran ve Erbil'de ziyaretçiler için konaklama yeri hazırlandığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Valisi Heval Ebuberkir de, ziyaretçiler için her türlü hazırlığın yapıldığını belirtti.

Hz Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin başkent Bağdat’ın yaklaşık 80 km güneyindeki Kerbela’da şehit edilmelerinin 1383’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere her yıl İran, Afganistan ve Lübnan başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinden yüz binlerce kişi katılıyor.

Foto: Bilind T. Abdullah / Rûdaw