Erbain ziyaretçileri Kürdistan Bölgesi kapılarından Kerbela’ya geçecek

Erbil (Rûdaw) – Kerbela’da düzenlenecek olan Erbain törenlerine katılacak ziyaretçiler bu yıl Kürdistan Bölgesi’ne açılan kapıları kullanacak. Erbil ve Süleymaniye valileri gerekli hazırlıkları yaptıklarını açıklarken, Kürdistan Bölgesi-İran İlişkiler Genel Müdürlüğü hacılara kolaylık sağlanacağını duyurdu.

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin şehit edilişinin 40. gününün anıldığı "Erbain" etkinliklerinin düzenleneceği Irak’ın Kerbela ve Necef kentlerinde hazırlıklar devam ederken, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan törenlere yetişmek isteyenler de yola çıktı.

Kürdistan Bölgesi ile İran arasında üç uluslararası sınır kapısından Hacı Omeran ve Başmax kapıları bu yıl ilk kez İran ve Rojhılat’tan gelen ziyaretçiler için açılacak. Pervizxan sınır kapısı ise, Irak’ın kontrolündeki Munzuriye kapısına yakın olduğu için kullanılmayacak.

Rûdaw’a konuşan Erbil Valisi Omid Xoşnav, Hacı Omeran, Soran ve Erbil'de ziyaretçiler için konaklama yeri hazırlandığını söyledi.

Erbil Turizm Müdürlüğü sözcüsü Neriman Fazıl da ziyaretçilerin Sami Abdulrahman Parkı'ndaki Erbil Uluslararası Fuar alanında dinleneceğini ve buradan hareket edeceklerini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Valisi Heval Ebuberkir de, ziyaretçiler için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Başmax Sınır Kapısı Müdürlüğü Basın Danışmanı Meriwan Kerim, günde ortalama yedi bin ziyaretçiyi beklediklerini aktardı.

Kürdistan Bölgesi-İran İlişkiler Genel Müdürü Abdullah Akreyi, ziyaretçilerin varış noktalarına erken ulaşmalarını sağlamak için birçok hazırlığın yapıldığını kaydetti.

Akreyi, “Pasaport süresi dolmuş kişilerin belgelerle Kürdistan Bölgesi'ne girmelerini kolaylaştırmak için karşı tarafla bir koordine sağlanacak. Bunların sayısı çok değil zaten” dedi