TÜRKİYE - Çok sayıda kaymakam görevden alındı

07-09-2020
Rûdaw
Etiketler Awat Şeyh Cenab Kürdistan Bölgesi Koronavirüsü Ekonomi ve Maliye Bakanı Urfa Batman Erzurum Kaymakam görevden alındı Gülen cemaati Soruşturma
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa, Batman ve Erzurum'da 7 kaymakam, İçişleri Bakanlığı tarafından Gülen cemaati soruşturması kapsamında görevden alındı.

Urfa'nın Akçakale ile merkez Karaköprü ilçe kaymakamları, Batman'ın Sason ve Beşiri kaymakamları ile Erzurum'un Narman, Uzundere ve Hınıs ilçe kaymakamları Gülen cemaati soruşturması nedeniyle görevden alındı.Ş

Urfa Akçakale Kaymakamı Hamza Özer ile merkez Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl'ın açığa alındığı öğrenildi. Daha önce Urfa Vali Yardımcısı olarak görev yapan Ufuk Akıl, 07/08/2019 tarih ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karaköprü ilçe kaymakamı olarak atanırken, Karaman'ın Başyayla ilçe kaymakamı olarak görev yapan Hamza Özer ise 2017 yılında Akçakale Kaymakamı olarak atanmıştı.

Batman Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ile Beşiri Kaymakamı Sinan Aşçı, haklarında başlatılan Gülen cemaati soruşturması kapsamında görevden alındı. Özadalı'nın Sason Kaymakamlığı'na 10 Eylül 2018'de, Aşçı'nın ise Beşiri Kaymakamlığı'na 7 Ağustos 2019'da göreve başladıkları bildirildi.

Erzurum'un Narman, Uzundere ve Hınıs ilçe kaymakamları Gülen cemaati soruşturması kapsamında görevden alındı. Devam eden soruşturma kapsamında görevden alınan kaymakamların sayısının artabileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli