Bitlis’te “Bediüzzaman ve Nurs Mevlidi” etkinlikleri

Haber Merkezi- Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Risale-i Nur'ların da Kur'an'ın tefsiri niteliğinde olduğunu görüyoruz. 80 yıllık hayatında her sözünde aşıladığı umut, gelecek nesillere armağanlarından biridir" dedi.

 

Bitlis'in Hizan ilçesinde 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen "Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" kapsamında, Bediüzzaman Seîdê Kurdi'nin (Said-i Nursi) doğduğu Nurs köyünde mevlit programı düzenlendi.

 

Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Fırıncı, Hüsnü Bayram, Said Özdemir ve Ali Sert'in, kendileri ile hatıralarını anlatmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kimsenin dinin sahibi olmadığını, herkesin dinin hizmetkârı olduğunu söyledi.

 

“Bu coğrafyanın her yerini bir horhor medresesine dönüştüren Bediüzzaman Said Nursi'ye Allah'tan rahmet diliyorum” diyen Görmez, şunları söyledi:

 

"Bağrından büyük bir Kur'an hizmetkarını, büyük bir alimi ve büyük bir iman muallimini çıkaran Nurs köylülerine selam olsun. Bediüzzaman'ın, İslam aleminin en çok ihtiyaç duyduğu ancak 80 yıllık hayatını vakfettiği üç şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kur'an'ın tefsiri mahiyetindeki bütün eserleri okuduğunuzda, Risale-i Nur'ların da Kur'an'ın tefsiri niteliğinde olduğunu görüyoruz. 80 yıllık hayatında her sözünde aşıladığı umut, gelecek nesillere armağanlarından biridir.”

 

Programa Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Hizan Kaymakamı Sedat İnci ile Türkiye ve Türkiye dışından çok sayıda vatandaş katıldı.