Alman havayolu Lufthansa Orta Doğu seferlerini askıya alma kararını uzattı

Dün 02:50
Etiketler Lufthansa Uçak Seferleri Hamas İsmail Haniye Erbil
A+ A-

Haber Merkezi - Almanya'nın Lufthansa havayolları, Erbil Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki havalimanlarına uçuşlarını askıya alma kararını "mevcut güvenlik" gerekçesiyle 13 Ağustos'a kadar uzattı.

Lufthansa, 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bölgesel istikrarsızlık ve gerilimin artma ihtimali nedeniyle uçuşlarının Irak ve İran üzerinden yapmayacağını duyurmuştu.

Lufthansa, Erbil, Amman, Beyrut, Tahran ve Tel Aviv havalimanlarına uçuşların askıya alınma süresini 13 Ağustos’a kadar uzattı.

Lufthansa Ağustos ayında yaptığı açıklamada, "Bölgenin mevcut değerlendirmesine göre havayolumuz 7 Ağustos'a kadar İran ve Irak hava sahasını kullanmayacak" ifadesini kullanmıştı.

Lufthansa Grubu, Erbil Uluslararası Havalimanı'na uçuş gerçekleştiren Swiss International Airlines, Avusturya Havayolları ve Eurowings'ten oluşuyor.

Lufthansa'nın kararı, eski Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İran'ın İsrail'e saldırabileceği endişesi ardından geldi.

Haniye'nin öldürülmesi, İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yardımcısı Fuad Şükr'ü öldürmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli