Suriye güçleri Fırat'ın doğusuna saldırı başlattı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Erbil (Rûdaw) - Suriye’nin doğusundaki Deyrezor vilayetinde hükümete bağlı güçler ile DSG arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. DSG’den yapılan açıklamada Suriye hükümetine bağlı ‘Vatanı Savunma’ güçleri Fırat’ın doğusuna saldırı başlattığı bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) basın ofisinden yapılan açıklamada Irak’a sınır Deyrezor vilayetinde ‘Vatanı Savunma’ (Difayi el-Vatani) güçleri DSG’nin kontrolünde bulunan Fırat’ın doğusundaki bölgelere saldırı başlattığını duyurdu.

Açıklamaya göre DSG ile Suriye yanlısı güçleri arasında dün akşam saatlerine başlayan ve bu sabaha kadar süren şiddetli çatışmalar yaşandı.

DSG açıklamasında, "Rejim güçleri ve sözde Difayi el Vatani güçlerine bağlı gruplar, dün akşam saatlerinde top ve havan topları ile Deyrezor’un doğusunda Fırat Nehri kıyısındaki bölgelere kara saldırısı başlattı” denildi.

Ziban, Al-Letwa ve Abu Hamam köyleri çevresinde DSG’ye bağlı Deyrezor Askeri Meclisi güçleri, Hacin askeri grupları ile Suriye’ye yanlısı gruplar arasında çatışma çıktı.

Sivillerin yaşadığı geniş alanların bombalanması sonucu Ziban ve Letwa köylerinde 2 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı. Şihel kasabasında ise 2 sivil yaralandı.

Demokratik Suriye Güçlerinin açıklamasında, saldırılara verilen güçlü karşılık sonucu Suriye’ye bağlı güçlerin geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Irak'a sınır olan Suriye'nin doğusundaki Deyrezor vilayetini ikiye bölen Fırat nehrinin doğusunu DSG, batısını ise Suriye'ye bağlı güçler ile İran destekli gruplar kontrol ediyor. 

Deyrezor'da DSG'nin kontrolü altındaki bölgede bir ABD üssü bulunuyor.