Ezidi kadın: Bir IŞİD’li ben de dahil 7 kadını satın aldı

07-08-2020
Rûdaw
Etiketler Ezidi kadın IŞİD Musul Şengal Şengal Katliamı
A+ A-

Almanya (Rûdaw) – IŞİD’den kurtarılan Semire Miraza Silo Ezidi Kürt kadın, Musul’dan Rakka’ya götürüldüğünü orada IŞİD mensupları tarafından satıldığını anlattı.

Şengal Katliamının 6’ıncı yıl dönümünde Almanya’nın Oldenburg kentinde hayatını kaybeden Ezidi Kürtlerin anısında bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Şengal katliamının 6’ıncı yıl dönümünde hayatını kaybeden Ezidi Kürtler anıldı.

IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi kızlardan biri olan Semire Miraza Silo Musul’dan Rakka’ya kaçırıldıklarını, daha sonra IŞİD mensupları tarafından pazar yerlerinde satıldıklarını anlattı.

Şu anda Almanya’da yaşayan Semire Miraza Silo o günleri şu cümlelerle anlattı:

“Birkaç hafta sonra bizi Musul’dan alıp Rakka’ya götürdüler. Bu küçük yaşımda ilk kez bir insanın pazarlarda alınıp satılmasına şahit oldum. Yaklaşık 50 genç kızdık ve birbirimize yaslanarak bekliyorduk. Habersizce alıcılarımızın gelip bizi almasını bekliyorduk. Siyah elbiseli ve siyah şapkalı bir adam pazarın olduğu yere geldi ve ben de dahil 7 kızı birden satın aldı.”

Niedersachsen Parlamento üyesi Hanna Naber, Almanya yönetiminin Ezidi Kürtlere daha fazla destek olamadığı için eleştirerek, “Benim için önemli olan şey Ezidi Soykırımı için daha fazla çalışmalıyız. Çünkü Ezidiler burada daha iyi ve aydınlık bir gelecek içinde yaşamak istiyorlar. İyi haklar ve kalma garantisi istiyorlar” dedi.

Şengal ve çevre ilçelerde zarar gören Ezidi Kürtler için Almanya genelinde destek lobisi oluşturan Şahap Dağ, aynı anda hem Almanya, hem de Kürdistan Bölgesi ile Irak yönetimini verdikleri vaatleri yerine getirmedikleri için eleştirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli