Beyaz Saray: Erbil Havaalanı saldırısını araştırıyoruz

07-07-2021
Rûdaw
Etiketler Beyaz Saray Erbil Havaalanı Saldırı Afyon saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Beyaz Saray dün gece Uluslararası Erbil Havaalanı’na yapılan İnsansız Hava Aracı ile yapılan saldırıyı araştırdıklarını duyurdu.

Rûdaw muhabirinin saldırı ile ilgili sorusuna e-posta ile cevap veren Beyaz Saray sözcülerinden Jessica McNulty, “Erbil'de Amerikan hedeflerine yönelik saldırı girişimlerinden haberdarız. Şu ana kadar elimize geçen bilgilere göre herhangi bir maddi zarar oluşmuş değil, araştırmalarımız devam ediyor. İlerleyen saatlerde Uluslararası Koalisyon Sözcüsu bu konuda bir açıklama yapacak” dedi.

Dün gece Uluslararası Erbil Havaalanı’na bir İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildi. Kürdistan Anti-Terör Birimi’nin açıklamasına göre saldırı saat 23.30 sularında bomba yüklü bir İHA ile yapıldı.

Saldırıdan sonra havaalanının çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı.

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüleri’nden Wayne Maroto da saldırı ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayda bir İHA’nın kullanıldığını bildirdi.

Maroto, İHA’nın Erbil'de düştüğünü ve saldırıda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığını duyurdu.

Uluslararası Erbil Havaalanı yönetimi de yaptığı açıklamada saldırı nedeniyle havaalanında uçuşların zarar görmediğini ve uçuş programını normal seyrinde devam ettiğini kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli