Yunan polisinin kovaladığı otomobil devrildi: 2 Kürt göçmen öldü

Erbil (Rûdaw) – Yunanistan’ın Kavala kentinde göçmenleri taşıyan bir otomobilin devrilmesi sonucu Rojhılatlı 2 gencin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

İran medyasında yer alan haberlere göre, 5 Haziran sabahı Yunanistan’ın Kavala kentinde 8 göçmeni taşıyan bir otomobil polis araçları tarafından takip edilmeye başlandı. Polisi fark eden araç hızını arttırdı.

Göçmenleri taşıyan araç polisten kaçmak isterken kontrolden çıkarak takla atmaya başladı. Kaza sonrası araçta bulunan 8 kişiden 4’ü hayatını kaybetti diğer 4 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenlerden ikisinin Rojhılat’ın Meriwan kentinden Muhsin Ahmedi ile Rızgar Qadri olduğu öğrenildi.

Aynı araçta bulunan Muhsin Ahmedi’nin kardeşi Lokman Ahmedi’nin de yaralanarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Geçtiğimiz Cuma günü Kürt göçmenleri taşıyan bir minibüsün Selanik’ten Yunanistan'ın Batısında bulunan Evros bölgesine gitmeye çalıştığı sırada devrilmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı.

Rûdaw’a Kürt gazeteci Pıştiwan Caff, “Yunanistan’da Kürt göçmenleri taşıyan bir minibüsün devrilmesi sonucu araçtaki 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Minibüsteki göçmenleri tamamı Kürdistan Bölgesi vatandaşı” demişti.

Söz konusu kazanın da polis kovalamacası sonucu meydana geldiği belirtildi.

Geçtiğimiz 25 Mayıs’ta da göçmenleri taşıyan bir otobüsün kaza yapması sonucu Hejir Salih adında Seyid Sadıklı bir genç hayatını kaybetmişti.