Kosova Dışişleri Bakanı’ndan Neçirvan Barzani’ye: Başkanlığınızı önemsiyoruz

07-06-2019
Rûdaw
Etiketler Barzani Kürdistan Kosova
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Kosova Başbakanı Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli, Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani’yi kutlayarak, ülkesinin Erbil ile ilişkilerinin güçlendirilmesini istediğini söyledi.

 

Kürdistan Parlamentosu’nda 28 Mayıs’ta 81 vekilin katıldığı oylamada Neçirvan Barzani 68 oy alarak Kürdistan Bölgesi Başkanı seçildi.

 

Behgjet Pacolli, Neçirvan Barzani’ye gönderdiği kutlama mesajında, “Bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına Başkan seçilmenizi önemsiyoruz. IŞİD’le savaşta bileşen ve göçmenlere verdiğiniz destek takdire şayandır. Kosova olarak geçmişte göçün ne olduğunu biliyoruz. Bu nedenle verdiğiniz desteğin ne denli önemli olduğunun da farkındayız” dedi.

 

Pacolli, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Kosova halkı ve Kosova Cumhuriyeti adına Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilmenizden dolayı siz değerli şahsınızı kutlarız. Kürdistan Bölgesi’nin gelecekteki Başkanı olarak vatandaşlarınızın çıkarları doğrultusunda yeni görevinizde başarılar diliyoruz.

 

Ülkem, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile olan kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi için birlikte çalışmayı sürdürecektir. IŞİD’le mücadelede müttefiğiz. Ayrıca mevcut dostluğumuzu ilerleterek vatandaşlarımızın bu dostluktan daha çok faydalanmasını sağlamalıyız. Bizler bu kardeşliğin, dostluğun ve ortaklığın geliştirilmesi için yakından ilgileniyoruz.”

 

“Bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına Başkan seçilmenizi önemsiyoruz” denilen mesaj, şöyle sürdürüldü:

 

“IŞİD’le savaşta bileşen ve göçmenlere verdiğiniz destek takdire şayandır. Kosova olarak geçmişte göçün ne olduğunu biliyoruz. Bu nedenle verdiğiniz desteğin ne denli önemli olduğunun da farkındayız. Sizden ricamız yetkileriniz kapsamında Irak Hükümetinden Kosova’yı tanıyarak, diplomatik ilişkilerin temelini oluşturma ve uluslararası kurumlarda üye olmak için yaptığımız girişimleri desteklemenizi istiyoruz.

 

Sayın Başkan, sizin ve bölge halkı için gelecekte barış, birlikte yaşam ve kalkınmanın yanı sıra Kürdistan halkına hizmette başarılarınızın devamını diler, saygı ve selamlarımızı iletiyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli