Tatvan Belediyesi AK Partili başkanın astığı Kürtçe tabelayı kaldırdı

07-06-2019
Rûdaw
Etiketler Tatvan Bitlis Kürtçe tabela AK Parti Kaldırdı
A+ A-
Haber Merkezi - Bitlis Belediyesi binasındaki Kürtçe tabelanın kaldırılmasına ilişkin tartışmalar sürerken Tatvan Belediyesi’ndeki Kürtçe tabela da kaldırılıdı.

Bitlis Belediyesi’nden sonra AK Partili Tatvan Belediyesi de tartışma yaratacak bir karara imza attı.


Tatvan Belediyesinin eski binasına Nisan 2015’te Ak Partili Belediye Başkanı Fettah Aksoy tarafından asılan “Tatvan Belediyesi - Şaredariya Tetwan” yazılı tabela kaldırıldı. Kaldırılan tabelanın yerine ‘Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ yazılı Türkçe bir tabela asıldı.

 



Kürtçe tabelanın yer aldığı bina, Tatvan Belediyesi yeni hizmet binasına taşındığından beri ek bina olarak aktif şekilde kullanılıyor. Binada bir başkanlık makamının yanı sıra zabıta, numarataj, anons memurluğu ve vezne gibi birimler de yer alıyor.

Tatvan Belediyesi tarafından sökülen Kürtçe tabela, AK Partili bir belediyenin astığı ilk ve tek “Kürtçe Tabela” olması özelliğini taşıyordu.

AK Parti’nin 276 oy farkıyla kazandığı Tatvan Belediyesi’nde HDP’nin il, ilçe ve yüksek seçim kurullarına yaptığı itirazlar, 800’den fazla usulsüz seçmen tespitine rağmen YSK tarafından reddedilmişti. 

Belediye meclisinde HDP çoğunlukta iken 9 meclis üyesi haklarında devam eden soruşturma olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış, meclis çoğunluğu AK Parti lehine değişmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli