KDP’li Goran: Ninova göçmenlerinin oyları iptal edilmesin

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Seçim Bürosu Sorumlusu Hesro Goran, Irak Parlamentosu’ndan seçim sonuçlarına ilişkin yapılanları anayasaya aykırı olarak niteleyerek, “Özel seçmen ve Ninova göçmenlerinin oylarının iptal edilmesine karşıyız” dedi.

 

Rûdaw’ın canlı yayınına katılan Hesro Goran, parlamentonun seçime müdahale etme hakkına sahip olmadını belirterek, “Parlamento sadece seçimlerin yeniden sayılmasını talep edebilir. KDP olarak oyların elle sayılması konusunda bir sorunumuz yok” dedi.

 

Hesro Goran, Özel seçmen, peşmerge ve polis oylarının sadece Kürdistan Bölgesi’nin 3 ilinde iptal edilmesinden endişe duyduklarını  dile getirdi.

 

Kararı siyasi olarak tanımlayan Goran, sözlerine şunları ekledi:

 

“Özel seçimlerde hiçbir problem yoktu. Bir yerlerde problem varsa da sayımlar elle sayılmalı. KDP’nin Duhok, Erbil ve Süleymaniye’deki sandalye sayısında bir değişiklik olmayacak. Ama seçmen haklarının çiğnenmesi iyi değil.”

 

Irak Parlamentosu dün yaptığı oturumda, Irak genelindeki seçim sonuçlarının yüzde 100’ünün elle sayılması ve Kürdistan Bölgesi’ndeki özel seçimlerin iptal edilmesine karar vermişti.