Kürdistan Parlamentosu, Komel Parlamenteri Soran Ömer’in dokunulmazlığını kaldırdı

07-05-2020
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Parlamentosu Dokunulmazlık dosyası Soran Ömer
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Parlamentosu, Kürdistan İslam Topluluk Partisi (Komel) Parlamenteri Soran Ömer'in dokunulmazlığını kaldırdı.

Kürdistan Parlametosu’nda bugün yapılan oturumda, Komel Parlamenteri Soran Ömer’in dokunulmazlığı 57 parlamenterin “evet” oyu ile kaldırıldı. Oturuma 58 parlamenter katıldı.

Kürdistan Bölgesi Başsavcısı, Soran Ömer ile birlikte Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parlamenteri Ümid Xoşnav ve Değişim Hareketi (Goran) Parlamenterleri Ali Heme Salih ve Şirin Emin’in dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle dosyalarını Kürdistan Parlamentosuna göndermişti.

Kürdistan Parlamentosu bugün, 4 parlamenterin dokunulmazlık dosyasını görüşmek üzere 58 parlamenterin katılımıyla toplandı.

Ümid Xoşnav’ın dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan oylamada ise, 3 parlamenter “evet” oyu kullanırken, Ali Heme Salih ve Şirin Emin’in dokunulmazlığının kaldırılması için 4 parlamenter “evet” oyu kullandı. Böylece Ümid Xoşnav, Ali Heme Salih ve Şirin Emin’in dokunulmazlığının kaldırılması reddedildi.

Başbakan Barzani’yi yolsuzlukla suçlamıştı

Soran Ömer, daha önce Başbakan Mesrur Barzani'yi yolsuzlukla itham etmiş ve şirketleri olduğunu ileri sürmüştü.

Başbakan Mesrur Barzani de iddialarını kanıtlamaması halinde Ömer hakkında dava açacağını bildirmişti.

Mahkemeye verilen Ömer'in Barzani'ye yönelik suçlamaları hakkında yargılanması için parlamento tarafından dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyordu.

Bu şekilde Kürdistan Parlamentosu tarihinde ilk defa bir milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmış oldu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de kurtarılan Fevziye Emin Seydo

Sudani'nin Danışmanı: Gazze'ye kaçırılan Ezidi kadını Rûdaw aracılığıyla bulduk

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’nin danışmanı IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de bulunan Ezidi kadının bulunmasında Rûdaw’ın rolünden bahsetti.