Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock Erbil'e geliyor

07-03-2023
Etiketler Annalena Baerbock Almanya Dışişleri Bakanı Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'ın bugün Bağdat ve Erbil'i ziyaret edeceği bildirildi. Alman bakan’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin üst düzey yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahaf, bugün Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Irak ve Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret edeceğini duyurdu.

Annalena Baerbock, önce Sudan Başbakanı Muhammed Şiya ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmek üzere Bağdat'a gidecek.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, Bağdat'tan sonra Almanya Dışişleri Bakanı Erbil'e gelecek ve Kürdistan Bölgesi yetkilileriyle görüşecek.

Görüşmelerde Erbil, Bağdat ve Berlin arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi,  başta enerji ve yatırım alanı olmak üzere tüm alanlarda işbirliğinin sağlanması gibi konuların ele alması bekleniyor.

Bu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Almanya Parlamentosu’nun Ezidi Kürtlerine yönelik soykımın tanınması ardından Irak'a ve Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Almanya Federal Meclisi 19 Ocak’ta, Ezidilere yönelik suçların "soykırım" olarak tanınmasını içeren önergeyi kabul etmişti.

Kürdistan Bölgesi Almanya’nın IŞİD’in Ezidelere yönelik işlediği katliamı soykırım olarak tanınmasını memnuniyetle karşılamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli