Rojavalı Arap aşiret lideri: Başkan Barzani önemli bir şahsiyet

07-02-2021
Rûdaw
Etiketler Rojava Şemmar aşireti Şeyh Himedi Deham el Hadi Mesud Barzani Görüşme Arap aşiret lideri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojavalı Arap Şemmar aşireti lideri Şeyh Himedi Deham el Hadi, “Başkan Mesud Barzani önemli bir şahsiyet. Bölgedeki sorunların çözümü amacıyla müzakerelerde bulunmak için ziyaret ettim” dedi.

Rojava’nın büyük aşiretlerinden olan Şemmarların lideri Şeyh Himedi Deham el Hadi bugün başkent Erbil’i ziyaret ederek Başkan Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Mesud Barzani ve Şeyh Himedi Deham el Hadi görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Rûdaw TV Haber Bülteni’ne katılan el Hadi, bölge ve Suriye’deki savaşlara dikkat çekerek, sorunları çözmenin zamanının geldiğini söyledi.

El Hadi, “Başkan Mesud Barzani önemli ve bölgede etkili bir şahsiyet. Bölgedeki sorunların çözümü amacıyla müzakerelerde bulunmak için ziyaret ettim. Bölgede rol ve etki sahibi olanların bölgedeki mevcut sorunların çözümü için bir yol haritası olmalı” dedi.

El Hadi, Irak ve Suriye halklarının yaşadığ kaostan kurtulması için yetkililer ve kanaat önderlerinin hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Bazı Arap aşiretlerin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) karşı yayınladığı açıklamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan el Hadi, bu tür şeylere kulak asmadıklarını kaydetti.

El Hadi, “Bir kaç yıldır bölgede açlık var ve kan akıyor ama bu tür açıklamaların hiçbir faydası yok. Bir uzlaşıya ihtiyacımız var. Kurban veren ve bu milletten sorumlu olanlarla Kürt, Arap, Suryani, Ezidi ve Keldani olsun bu bölgenin milletiyle bir uzlaşıya ihtiyaç var” diye konuştu.

Kürt ve Araplar arasındaki ilişkilere de değinen el Hadi, iki halk arasındaki ilişkilerin tarihi olduğunu ve bunun devam etmesi gerektiğini vurguladı.

El Hadi, Rojava’da aşiret olarak bağımsız bir güç olduklarını belirterek, “Halkımızı ve bölgemizi korumak için güç kurduk. Kamışlo, Haseke, Abdulaziz Dağı ve Şengal’in korunmasında rol aldık” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli