ERBİL - Masaj salonlarında fuhuş!

07-01-2016
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Erbil Masaj Salonları Kürt Masor
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde, yüzde 80’inde fuhuş yapıldığı iddia edilen masaj salonları kapatılmaya başlandı.

 

Kar marjı yüksek olan masaj salonları kısa bir sürede  sektör haline geldi.

 

Rûdaw’a konuşan Erbil Belediyesi Zabıta Müdürü Yarbay Fehreddin Nuri, vatandaşlar tarafından çok sayıda şikayet aldıklarını, bunun üzerine Eylül 2015’te bir heyet kurarak masaj salonlarını kapatmaya başladıklarını belirtti.

 

İlk başta 7 – 8 salonu kapattıklarını aktaran Yarbay Fehreddin Nuri, “Masaj salonlarının arakasında üst düzey yetkililer vardı ve bize çok baskı yapıldı. Bazı salonlar mühürleri kırılarak yeniden açıldı” dedi.

 

Durumun İçişleri Bakanlığı’na taşınması üzerine tam yetki aldıklarını söyleyen Zabıta Müdürü, 2015’ün sonuna kadar devam eden çalışmalar kapsamında toplam 47 salon kapatıldığını kaydetti.

 

Fahreddin Nuri, “Kapıtlan 47 salonunun ruhsatı yoktu. Salonlarda çalışanların büyük bir bölümünün sağlık raporları yoktu. Salonlar da hijyenik değildi. Bazı salonlarda kullanılan malzemelerın son kullanım tarihi geçmişti” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın talimatına göre, 4 veya 5 yıldızlı oteller masaj salonu açabiliyor.

 

Birçok ülkeden kadın var

 

Yarbay Fehreddin Nuri, “Masaj salonlarında çalışanların tamamı kadın. Salonlarda ağırlıklı olarak Çinli, Filipinli, Lübnanlı, Brezilyalı ve Iraklı çalışanlar var.  Bazı yerlerde Kürt kadınları da bulunuyor” bilgisini verdi.

 

 

Yarbay Fehreddin Nuri, sözkonusu salonların bazılarında fuhuş yapıldığını ifade ederek, şunu anlattı:

 

“Bir masaj salonunun sahibi, çalışan 11 masöze, gelen müşterlilerle cinsel ilişkiye girmemeleri halinde işten çıkarmakla tehdit etmiş. Masözlerin şikayeti üzerine bu durum oraya çıktı. Sözkonusu salon kapıtlılanlar arasındadır.”

 

Salonların hiyejen olmadığına dikkat çeken Belediye Polis Müdürü, salonlar aracılığıyla tehlikeli hastalıkların yayılma ihtimalı olduğunu söyledi.

 

Hastalık tehlikesi

 

Daha önce Erbil ve Süleymaniye’deki masaj salonlarını denetleyen Kürdistan Parlamentosu’nun bir heyeti, yüzde 80’inde fuhuş yapıldığını açıklamıştı.

 

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Üniversitesi’nden Dr. Abdülfettah Hewrami, bir çok hastalığın salonlar aracılığıyla yayılabileceği uyarısında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli